Wat verbruikt opslag in mijn hostingpakket?

  • 59
  • 1158

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 23 juli 2022
Geplaatst in: ,

Bij Just Host krijgen we vaak vragen over de hostingopslag. We zullen je in dit artikel uitleggen hoe je kan checken hoe de opslag van je hostingpakket wordt gebruikt. De opslag van je hostingpakket wordt gebruikt voor: e-mail, databases, websitebestanden en eventuele backups.

Als je inlogt op DirectAdmin (controlpanel) -> klikt op button Files dan zie je daar je ‘verkenner’ van je hosting (zie screenshot).

DirectAdmin menubalk files

Als je hierop hebt geklikt zie je mappen die aanklikbaar zijn om op in te zoomen en per map kun je de verdeling van het opslag-verbruik zien. In het voorbeeld hieronder zie je dat de website 1000.1MB in gebruik neemt en IMAP (mail) 1.68GB.

files uitgebreid

Je hebt sinds juni 2021 een .trash map, als je bestanden verwijdert zie je een vinkje staan bij de delete button (zie screenshot). De bestanden worden dus niet meer gelijk weggegooid maar eerst verplaatst naar de prullenbak.

DirectAdmin bestand verwijderen


Je kunt dit vinkje ook gelijk uitzetten mocht je zeker weten dat je een bestand permanent wilt verwijderen. Anders zal je na het verwijderen de prullenbak (.trash) ook nog moeten legen om meer ruimte vrij te maken op je hostingpakket.

Prullenbak in DirectAdmin


Klik nu in de Filemanager de .trash map aan en vink de bestanden aan die je definitief wilt verwijderen.

Als je deze map wilt legen krijg je een extra melding en als je het definitief wilt verwijderen zal je nu op OK kunnen klikken.

Directadmin prullenbak aparte map

Je hebt nu bestanden verwijderd die je al eens hebt weggegooid, je zou nu kunnen kijken of er weer ruimte vrij is gekomen in het hostingpakket. Dit doe je door naar de homepagina te gaan in DirectAdmin -> bijgaand een screenshot van gegevens die je ziet aan de rechterkant van de pagina. Klik op ‘Disk space’ om de waarde bij te werken. Dit kan maximaal eens in de 10 minuten.

opslag controleren directadmin
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android