Handleiding WordPress installeren

  • 395
  • 4819

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 14 februari 2023
Geplaatst in: ,

Op al onze servers hebben we Installatron draaien. Met deze tool kun je pakketten als WordPress, Joomla!, Drupal et cetera met behulp van een wizard installeren. De installatie van bestanden en aanmaken van de database gaat automatisch. Na een paar klikken ben je klaar om met je WordPress website te beginnen.

Handleiding WordPress installeren

In dit artikel kun je aan de hand van screenshots zien hoe je WordPress installeert. Dezelfde route geldt uiteraard ook voor andere programma’s.

De 10 stappen:

Stap 1: Zorg ervoor dat je een SSL certificaat in gebruik hebt (dit kan een betaald certificaat zijn of een gratis Let’s Encrypt certificaat) voordat je verder gaat met het installeren van WordPress. Dit artikel helpt je met het installeren en activeren van Let’s Encrypt.

Stap 2: Ga naar je DirectAdmin panel en log daar in (https://jouwdomein:2222).

Stap 3: Heb je meerdere domeinen: selecteer het domein waarop je WordPress wilt installeren. Heb je één domein in je hostingpakket: scroll in het hoofdmenu ‘home‘ naar beneden tot het volgende onderdeel:
installatron programma's

Stap 4: Klik op ‘bekijk meer’ en zoek naar de applicatie ‘WordPress’.

Stap 5: Klik op ‘WordPress blog’. Bovenaan de pagina zie je dit:
installatron installeren WordPress

Stap 6: Klik op ‘installeer deze applicatie’.

Stap 7: Als je gaat beginnen met het installeren van de applicatie wordt er gevraagd welke URL je wilt gaan gebruiken. Kies voor https:// in plaats van http:// bij stap 1 Locatie -> Domein. Check de domeinnaam waarop je WordPress wilt installeren, klik eventueel op het pijltje rechts van de getoonde domeinnaam om een ander domein te selecteren.
installatron domeinnaam

Stap 8: Kies je versie en je gewenste taal.
installatron versie

Stap 9: Vul je gewenste login gegevens in, je e-mailadres en website titel
installatron login gegevens

Stap 10: Maak in het laatste onderdeel je keuze en klik op ‘Installeren’.
Instellingen Installatron

WordPress wordt nu geïnstalleerd. Zodra je ziet dat de installatie klaar is kun je inloggen in je WordPress dashboard met de gekozen login gegevens. Je kunt ook met een klik inloggen door in je Installatron dashboard te klikken op https://jouwdomein.nl/wp-admin/. Je wordt Automatisch ingelogd zonder je logingegevens te hoeven invullen.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp of twijfelen tijdens de installatie, neem contact met de support van Just Host op.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android