Backup maken en terugzetten in DirectAdmin

• 236
  • 4686

Gepubliceerd: door 4 Reacties,
Laatst bewerkt op: 12 augustus 2021
Geplaatst in:

Hierboven zie je een filmpje hoe je een backup maakt en terug zet, hieronder de uitleg voor als het panel er net een tikkeltje anders uitziet.

Als je een backup wilt maken volg je deze stappen:

1. Log in in jouw controlepanel en ga naar create/restore backup onder de sectie ‘Your account’ (mocht je meerdere domeinen hebben klik dan op een domein en gan dan naar create/restore backup onder de sectie ‘Your account’).
  2. Je komt nu op de pagina waar je een backup kunt maken of terug kunt zetten (klik op de afbeelding om het beter te kunnen bekijken).
    create/restore backup
  3. Zoals je in de afbeelding hierboven ziet kan je kiezen van welk domein je een backup wilt maken, wil je een hostingpakket van alle domeinen? Laat dan alles aangevinkt, wil je een backup van 1 website, vink dan het domein aan waarvoor je een backup wilt maken.
  4. Als de backup is afgerond krijg je een bericht in ‘Message system’ met dat de backup is afgerond.
    Message system DirectAdmin
  5. De backup is nu ook terug te vinden als je weer naar create/restore backup gaat onder de sectie ‘Your account’.
  6. Mocht je de backup terug willen zetten, de backup staat nu in een dropdown menu onderaan de pagina create/restore backup onder de sectie ‘Your account’.
  7. Ook nu krijg je een bericht als de restore is afgerond.

Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Neem contact met ons op!

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Reacties

1. Ik heb door familieomstandigheden al ruim een jaar niets met mijn site gedaan. Ik moet nu iets doen, maar krijg het niet voor elkaar. Kunnen jullie me helpen?

• Hoi Astrid, natuurlijk kunnen we je op weg helpen. Je kunt het best een mail sturen naar support[at]justhost.nl met je vragen. Stuur voor de zekerheid je logingegevens van je website mee als je die nog weet. Gr. Petra

2. Hi, wat is het verschil tussen een 1.) app_domein-nl_doemin_2019-11-28_01-12-22.tar en 2.) een backup-Nov-29-2019-1.tar

Is het mogelijk om genoemd onder nummer 1 ook uit te pakken?

Wie weet?

Hartelijke groet.

• Het verschil tussen 1) en 2) is dat de eerste een backup is gemaakt in Installatron, en geschikt is om voor een restore in Installatron te gebruiken. Backup 2) is een backup die gemaakt is in DirectAdmin via de route die in de video wordt weergegeven. Die backup kun je in datzelfde menu ook weer terugzetten als dat nodig is.

Beide backups zijn geschikt om te downloaden en uit te pakken op je computer. Als je in DirectAdmin na inloggen klikt op ‘Files’ dan zie je onder andere de mappen application_backups en backups. In die mappen vind je gemaakte backups. In application_backpups staan de Installatron backups en in backups de DirectAdmin backups. Door te klikken op de map waarin je backup staat en dan te klikken op het bestand van de backup kun je de backup bewaren op je computer en daarna uitpakken. Mocht je daarmee vastlopen: neem even contact op via support@justhost.nl.