Just Host kennisbank

Service beyond the dot

Verplaatsen domein naar een ander account in Plesk

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 5 april 2023
Geplaatst in:

Wil je in Plesk als reseller een domein naar een ander hostingaccount verplaatsen? In dit artikel leggen we je uit wat hierbij komt kijken.

Je kunt meerdere domeinen onder een hostingaccount zetten. Er is altijd een hoofddomein gekoppeld aan een hostingaccount. Met het verplaatsen van domeinen tussen hostingaccounts / subscriptions zijn er meerder scenario’s mogelijk:

  • Je wilt een hoofddomein met subdomeinen verplaatsen, zodat het een extra domein wordt onder een bestaande subscription. Dit is alleen mogelijk als er geen extra domeinen zijn op het account waarvan het hoofddomein wordt verplaatst. Het oorspronkelijke account zal dan worden verwijderd, omdat er geen domeinen/subdomeinen meer in staan.
  • Een extra domein moet worden verplaatst naar een ander account
  • Een extra domein moet onder een geheel nieuw account komen

Allereerst log je in op de Plesk omgeving. Aan de linkerkant van het scherm kun je het volgende menu vinden:

just host plesk hoofdmenu

Domein verplaatsen

Indien je het hoofddomein wilt verplaatsen naar een ander hostingpakket, klik je allereerst op “Subscriptions” in het menu van bovenstaand screenshot. Vervolgens zie je een lijst met alle actieve domeinen binnen jouw reseller pakket. Klik op het te verplaatsen domein. Er verschijnt nu een menu:

domein menu plesk just host

Klik vervolgens op de drie puntjes rechtsboven. Hier verschijnt de optie “Move Domain”. Je kunt nu kiezen om het hoofddomein onder te brengen onder een ander hostingpakket, of om een nieuw pakket aan te maken. In het tweede geval kun je een naam en wachtwoord kiezen.

Let op: Bestanden worden in dit proces eerst gekopieerd, niet meteen verplaatst. Als een domein veel inhoud heeft, kan het enige tijd duren en schijfruimte in beslag nemen. Na het voltooien worden de bestanden pas verwijderd van de oorspronkelijke locatie. Mailboxen met berichten worden ook verplaatst.


Mocht je vragen hebben over andere functies in Plesk, of kom je er niet uit? Neem contact op met onze support.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *