Just Host kennisbank

Service beyond the dot

Toevoegen account in Plesk onder resellerpakket

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 5 april 2023
Geplaatst in:

In dit artikel leggen we uit hoe je een hostingaccount kunt maken in Plesk. Voordat je een account kunt toevoegen, moet er een hostingpakket aangemaakt worden. Hoe je dit kunt inregelen lees je in dit artikel: Een hostingpakket aanmaken in Plesk als reseller.

Om te beginnen log je in op het reseller pakket. Vervolgens kom je in het “home” scherm met aan de linkerkant het volgende menu:

hoofdmenu plesk

Subscriptions

Na het klikken op het kopje “Subscriptions” kom je in een scherm terecht waar je aparte hosting accounts kunt aanmaken en een overzicht van de actieve accounts. Mocht je zelf bijvoorbeeld hosting aanbieden, maak je hier de hosting voor je klanten aan. Daar kun je vervolgens een service plan aan koppelen. Een service plan bepaald hoe het hostingaccount zich moet gedragen. Na het klikken op de blauwe knop “Add subscription” kun je verschillende opties aanklikken. Kies wat er van toepassing is (bijvoorbeeld nieuwe WordPress site) en vervolgens kom je in het volgende scherm terecht:

voeg hosting pakket toe plesk

Kies uit de opties geregistreerde domeinnaam of tijdelijke domeinnaam. Een tijdelijke domeinnaam is bijvoorbeeld interessant als ontwikkelomgeving. Er dient altijd een domein gekoppeld te worden aan het hostingaccount.

In het veld eronder kun je de domeinnaam invullen. Koppel vervolgens een Service plan, hierboven blauw aangegeven. Bij “System user credentials” vul je een gebruikersnaam en wachtwoord in. In het onderste veld kun je een optionele beschrijving toevoegen. Klik als laatst weer op de blauwe knop met “Add Subscription” en het account wordt aangemaakt.

Mocht je vragen hebben over andere functies in Plesk, of kom je er niet uit? Neem contact op met onze support.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *