Just Host kennisbank

Service beyond the dot

Een hostingpakket aanmaken in Plesk als reseller

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 5 april 2023
Geplaatst in:

In dit artikel leggen we uit hoe je als reseller een hostingpakket kunt inregelen in Plesk. Om te beginnen log je in op het reseller pakket. Vervolgens kom je in het “home” scherm met aan de linkerkant het volgende menu:

hoofdmenu plesk


Voor het inregelen van een hostingpakket zijn de volgende onderdelen interessant:

Service plans – Hoe het hostingpakket is opgebouwd / ingeregeld. (Deze koppel je aan een hostingpakket van bijvoorbeeld een domein). Dit is de structuur van het pakket.
Subscriptions – Hier maak je een hostingaccount aan, een service plan wordt hieraan gekoppeld zodat deze bepaald hoe het hostingaccount zich moet gedragen.
Domains – Hier kun je domeinen aanmaken die gekoppeld worden aan het hostingpakket

Service plans

We beginnen bij het maken van een Service plan. Als je hier in het linker menu op klikt kom je in een scherm waar je deze kunt toevoegen door middel van de knop “Add a plan”.
Je kunt hier de naam invoeren van het hostingpakket. Mocht je verschillende pakketten willen aanbieden, kun je deze op die manier makkelijk onderscheiden.

Onder de naam zie je een aantal koppen staan met allemaal eigen instellingen. De belangrijkste twee onderdelen om aan te passen zijn “Recources”en “PHP Settings”.

Service plan in Plesk

Recourses

Overuse policy – Je kunt hier aanpassen wat er gebeurd als het hostingpakket overschreden wordt. Als je kiest voor de bovenste optie “Overuse is not allowed”, zal de website niet meer werken als een van de gestelde limieten is overschreden. De tweede optie is “Overuse of disk space and traffic is allowed”. In dit geval mag de opslagruimte en het dataverkeer overschreden worden, maar andere waarden niet. Je kunt eventueel aanvinken om een e-mail notificatie te ontvangen. De derde optie “Overuse is allowed (not recommended)” geeft aan dat alle gestelde waarden overschreden mogen worden. Ook hier kun je kiezen voor een e-mail notificatie.

Define the resources provided with the plan – Hier zie je een hele rij met de limieten die je kunt stellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een maximum aan opslagruimte, dataverkeer, domeinen, mailboxen enzovoorts.

PHP Settings

Neem bij het aanmaken van een hostingpakket onder het kopje “Performance and security settings” de volgende instellingen over:

Just Host performance and security settings Plesk

Mocht je vragen hebben over andere functies van Plesk, of kom je er niet uit? Neem contact op met onze support.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *