Just Host kennisbank

Service beyond the dot

User xxxx has used up –% of their bandwidth and –% of his/her allocated disk space

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 12 mei 2023
Geplaatst in: ,

Wat betekent dit bericht?

Het eerste percentage geeft aan hoeveel bandbreedte je gebruikt ten opzichte van het maximum. Bandbreedte / dataverkeer wordt bepaald door de drukte op je website in combinatie met de grootte van de pagina’s die bij bezoeken worden geladen.

Het tweede percentage geeft aan welk deel van je opslagruimte je in gebruik hebt. Dit wordt bepaald door de grootte van je website, eventuele e-mails die op de server staan en/of backups die je hebt bewaard in DirectAdmin.

Wat als ik over de 100% ga?

Dataverkeer overschrijding is niet zo erg: als je over de 100% gaat heeft dit geen consequenties voor je website. Die wordt niet uit de lucht gehaald. Neem even contact met ons op als we je dataverkeer wat kunnen verhogen. Elke eerste dag van de nieuwe maand springt de waarde weer op nul.

Overschrijding van opslagruimte heeft wel gevolgen: er komt geen e-mail meer binnen, updates van je website lopen gevaar, je kunt geen backups meer maken en in sommige gevallen breekt je website doordat automatische backups worden uitgevoerd terwijl dat niet goed lukt. Daardoor raken bestanden beschadigd.

Hoe los ik dit op?

Log in op je DirectAdmin controlpanel: https://www.jouwdomein.nl:2222 (vervang jouwdomein.nl door je eigen domeinnaam)

Klik op de button ‘Files’. Je ziet nu een aantal mappen waaronder:

backups: hierin staan de backups die je hebt gemaakt in je controlpanel
domains: hierin staan je website bestanden
imap: hierin staan je e-mailbestanden

Je kunt nu goed zien welke van bovenstaande mappen de meeste opslagruimte in gebruik hebben. Aan de hand daarvan kun je bepalen of er opslag vrijgemaakt kan worden. Je kunt oude backups verwijderen, of e-mails verwijderen of je kijken of je websitebestanden kleiner te maken zijn.

Oude backups verwijderen: klik op de map ‘backups’ om de backups te raadplagen. Vink backups die weg kunnen aan (achteraan in de betreffende regel(s) en klik ‘delete’

E-mails verwijderen: login op je webmail via https://www.jouwdomein.nl/webmail en verwijder e-mails die je niet meer hoeft te bewaren. Maak daarna ook de prullenbak leeg.

Website verkleinen: klik op ‘domains’ -> klik op domein met de meeste opslag -> klik op public_html: je ziet nu in welke map de meeste bestanden staan. Als dat map wp-content -> uploads is: ga naar Voorkomen dat je hostingpakket vol raakt voor meer tips.

Er kan niks worden verwijderd

In dat geval is het beter je pakket te laten vergroten. Voor enkele euro’s per jaar wordt je opslag verruimd.

Ik kom er niet uit

Neem even contact met ons op, dan kijken we met je mee!

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *