Aanpassen E-mail quota

• 164
  • 3250

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 14 augustus 2022
Geplaatst in: ,

Je mailbox zit vol, maar er kan eigenlijk niets verwijderd worden. Wat nu? Hieronder leggen wij stapsgewijs uit hoe je je e-mail quota kunt verhogen en dus meer mail kunt ontvangen/verzenden. Let wel op: Als je gehele hostingpakket vol zit kan deze geen mail meer ontvangen en daarom bestaat de mailquota.

• Login in je DirectAdmin control panel.
  • Kies het domein waar je je mailquota wilt gaan aanpassen.
  • Ga in het middelste menu in het hoofdscherm naar het Menukopje E-mailmanagement en kies voor E-mail accounts.
  • Dan zie je het volgende scherm:
    E-mail quota
  • Kies het mailadres waarvan je de quota wilt aanpassen en klik in die regel op Change.
  • Pas nu in de vierde regel het cijfer aan. Het cijfer staat voor de hoeveelheid MB’s die je kunt hebben in het account. 0 staat voor onbeperkt. Let er wel op als je hele hostingpakket vol zit, dat geen enkel mailadres meer mail kan ontvangen totdat er weer ruimte gemaakt is.
  • Druk op modify en je instellingen worden bewaard en zijn direct actief.
  • Je kunt dit herhalen voor elk e-mailadres.