Just Host kennisbank

Service beyond the dot

WordPress zonder reclame?

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 2 mei 2023
Geplaatst in:

WordPress.com en reclame

Als je een gratis blog hebt op wordpress.com worden bezoekers van je blog die niet ingelogd zijn op wordpress.com geconfronteerd met reclame. WordPress gebruikt de inkomsten op advertenties om het platform gratis te kunnen houden.

Je kunt je blog vrij van reclame krijgen door te upgraden naar een zogenaamd Ad Free versie. Je betaalt daarvoor 30 dollar per jaar.

Alternatief

De bijdrage die je moet betalen om een blog zonder advertenties te hebben kun je ook gebruiken om WordPress op eigen hosting te laten draaien. Voor enkele tientjes per jaar heb je een hostingpakket waar je het gratis WordPress pakket op kunt installeren. Je bent dan niet alleen van de advertenties af maar pakt ook de volgende voordelen mee:

  • zelf bepalen welk thema je kiest voor je blog
  • je kunt gebruik maken van plugins om je blog met diverse functies uit te breiden
  • kies je eigen URL / domeinnaam. Deze optie bestaat op wordpress.com ook maar daarvoor betaal je meer (gemiddeld het dubbele) dan bij Nederlandse hosters die domeinnamen verkopen

Hulp bij overstappen

Wil je overstappen van wordpress.com naar een zelf gehoste WordPress blog en geen idee hoe? Maak gebruik van de gratis website verhuizing.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *