Just Host kennisbank

Service beyond the dot

Wat is SSL en waarom heb je het nodig?

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 7 april 2023
Geplaatst in:

Wat is een SSL Certificaat?

De afkorting SSL staat voor Secure Socket Layer. Een SSL Certificaat is een set digitale sleutels die wordt gekoppeld aan je domein / website. Het zorgt voor het bekende ‘slotje’ dat je ziet bij de URL in je browser.

Wat doet een SSL certificaat?

SSL beveiligt de verbinding tussen de browser van de bezoeker en de server. Zo’n certificaat wordt onder andere gebruikt voor het beveiligen van een website of webshop. Het verkeer tussen een websitebezoeker en de website kan niet digitaal worden ‘afgeluisterd’.

Waarom een SSL certificaat gebruiken?

  1. Beveiligd betalingsverkeer
  2. Beschermen van persoonsgegevens
  3. Domein validatie
  4. SSL wekt vertrouwen bij de bezoekers van je website
  5. Een slotje op je website verbetert de ranking van je website in zoekmachines.

Hoe lang is een SSL certificaat geldig?

Een SSL certificaat is maximaal 6 jaar geldig. De SSL certificaten die wij aanbieden zijn 1 jaar geldig en kunnen na elk jaar worden verlengd.

Hoe installeer ik een SSL certificaat?

De SSL certificaten die je via ons bestelt worden door ons geïnstalleerd. Wij verzorgen het aanmaken van de private key op je hostingpakket, de aanvraag van het certificaat bij de betreffende instantie en de installatie van het certificaat zelf. Alle tarieven die worden genoemd bij SSL certificaten zijn inclusief de installatie van het certificaat.

Wat kost een SSL certificaat?

Er zijn verschillende typen certificaten: qua validatie kun je kiezen voor Domein Validatie (DV), Organisatie Validatie (OV) of Uitgebreide Validatie (UV, de zogenaamde ‘groene balk’). Verder kun je kiezen uit een certificaat voor 1 domeinnaam, voor 1 domeinnaam inclusief subdomeinen (wildcard) of Multi Domein (meerdere (sub)domeinen).

Bieden jullie ook Let’s Encrypt?

In augustus 2016 is gestart met de uitrol van Let’s Encrypt. Een gratis SSL certificaat dat eenvoudig zelf te installeren is in je DirectAdmin controlpanel. Aangezien Let’s Encrypt weliswaar een slotje op je website zet maar ook kanttekeningen heeft raden we Let’s Encrypt af voor commerciële websites.
Een Let’s Encrypt SSL certificaat hoef je niet te bestellen, die kun je zo installeren/activeren. Ga voor een uitleg naar het artikel ‘Let’s Encrypt SSL installeren‘ in de Just Host kennisbank.

Meer weten over de verschillen tussen traditionele SSL certificaten en gratis Let’s Encrypt certificaten? Lees dan Verschil Let’s Encrypt en betaalde SSL certificaten?

Welk SSL certificaat heb ik nodig?

Na het klikken op de bestelknop hieronder ga je naar de productwizard die je een aantal vragen voorlegt. Door de wizard te doorlopen kom je vanzelf op de pagina uit waarop de producten worden getoond die aan je criteria voldoen. Heb je twijfels of vragen? Neem contact op met Just Host support.

SSL bestellen

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *