Service beyond the dot

Verschil Let’s Encrypt en betaalde SSL certificaten?

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 12 mei 2023
Geplaatst in:

Je wil een slotje op je site: een https URL

Dat doe je met behulp van een SSL certificaat. Wat een SSL certificaat precies doet lees je op de pagina die uitleg geeft over SSL.

Gratis of betaald SSL certificaat?

Sinds Let’s Encrypt certificaten kosteloos beschikbaar zijn krijgen we vaak de vraag wat het verschil is tussen Let’s Encrypt en de traditionele / betaalde certificaten. Daar kunnen we het volgende over zeggen:

  • Qua beveiliging doet Let’s Encrypt niet onder voor de betaalde certificaten van Sectigo die domeinvalidatie bieden en die op dit moment € 65,00 kosten inclusief aanvraag en installatie op je account server (jouw domein met en zonder www). De versleuteling van het verkeer werkt bij de certificaten hetzelfde.
  • Het verschil tussen Let’s Encrypt en een betaald certificaat van Sectigo is dat de betaalde certificaten een domeinnaam-controle doen: ze checken of het certificaat is aangevraagd door de houder van de domeinnaam. Let’s Encrypt doet dat niet. De controle van de domeinnaam-houder is een extra factor voor betrouwbaarheid van het certificaat. Anders gezegd: als iemand als particulier een domein registreert met een anoniem mailadres (bv Hotmail of Gmail) en er dan een SSL op zet dan is het verkeer versleuteld maar het https-adres zegt niks over de houder van de domeinnaam. In theorie zou dat een crimineel kunnen zijn.

Lang verhaal kort: gaat het je puur om de versleuteling van het website-verkeer dan is Let’s Encrypt prima. Gaat het je ook om het uitstralen van wat vertrouwen, doordat de houder van de domeinnaam is geverifieerd, dan is een betaald SSL certificaat beter.

Let’s Encrypt installeren

Kies je voor Let’s Encrypt? Dan kun je SSL in je DirectAdmin controlpanel activeren.

SSL met domeinvalidatie bestellen

Wil je een SSL certificaat met, zoals ze dat noemen, een domeinvalidatie (controle van de houder van de domeinnaam), bestel dan een Sectigo PositiveSSL voor 1 domein (€ 65,00 per jaar). Na de bestelling gaan wij het certificaat voor je aanvragen, we regelen de validatie en ook de installatie op de server. Jaarlijks wordt het certificaat opnieuw aangevraagd en geïnstalleerd.

Wil je ook veilig mailen? Vraag dan een SSL certificaat tot 3 domeinen aan voor € 85 excl. BTW per jaar. Kies bij Domeinnaam voor:

  • jouwdomein.nl
  • www.jouwdomein.nl
  • mail.jouwdomein.nl
    (vervang jouwdomein.nl door je eigen domeinnaam)

Heb je nog vragen of kom je er niet uit? Neem contact met ons op.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *