Wat heb je nodig voor een WordPress website?

  • 120
  • 1349

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 23 juli 2022
Geplaatst in:

Wat is WordPress?

WordPress is een programma dat je op je hosting kunt installeren en waarmee je je eigen website, webshop of blog kunt maken en aanpassen.

Dit programma is gratis en biedt de mogelijkheid om extra functies toe te voegen in de vorm van plugins. Verder kun je de look & feel bepalen door een thema te kiezen dat je mooi vindt.

Wat heb je nodig voor een WordPress website?

Voor een WordPress site heb je 4 dingen nodig:

  • Een domeinnaam
  • Een hostingpakket
  • Een SSL certificaat
  • Een WordPress thema

Hieronder leggen we deze begrippen uit.

1. Domeinnaam

Een domeinnaam wordt het adres van je website. Zo is domeinnaam justhost.nl het adres van deze website.

Er zijn veel verschillende domeinnamen mogelijk: je hebt .nl domeinen, .com domeinen, .be domeinen en nog veel meer domeinnaam extensies om uit te kiezen. In de domeinzoeker kun je op zoek gaan naar een naam die nog vrij is en in het overzicht van domeinen vind je het overzicht van alle extensies waaruit je kunt kiezen.

2. Hostingpakket

Een hostingpakket is harde schijf ruimte op een internetserver waarop je je website gaat draaien. Als je gaat starten met een nieuwe WordPress website dan kun je kiezen voor een hostingpakket SMALL. Dat pakket biedt voldoende ruimte (500MB) voor een WordPress installatie. Als je website na verloop van tijd groter wordt dan kun je altijd nog upgraden naar een groter pakket. Specificaties en tarieven vind je op de pagina Hosting pakketten.

3. SSL certificaat

Een SSL certificaat zet een slotje op je website: het verkeer tussen de bezoeker en je website is dan versleuteld. Meer uitleg over SSL certificaten en welke varianten er zijn (gratis en betaald) vind je op de pagina SSL certificaat.

4. WordPress thema

Na de installatie van WordPress ga je je ontwerp kiezen in de vorm van een WordPress thema. Er zijn veel gratis WordPress thema’s beschikbaar, maar je kunt natuurlijk ook een WordPress thema kopen.

Hoe kun je WordPress installeren?

Nadat je je domeinnaam hebt besteld met een hostingpakket ontvang je logingegevens van je hosting. Met deze logingegevens kun je inloggen op je hosting en starten met installeren van WordPress. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig en hoeft niks zelf te downloaden, want we hebben een wizard beschikbaar. Bekijk de Handleiding WordPress installeren om te zien hoe het werkt.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android