Service beyond the dot

Verschil tussen POP en IMAP?

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 12 mei 2023
Geplaatst in:

Je kunt zowel POP als IMAP gebruiken.

Als je je e-mailadres als POP account gebruikt, haal je de mail vanaf de server daadwerkelijk binnen op je computer. E-mail die je vanuit je e-mailprogramma verzendt, wordt niet op de server bewaard.

Als je je e-mailadres hebt ingesteld als IMAP account, werk je direct op de server: je kunt de binnengekomen e-mail lezen en beantwoorden, verstuurde e-mailberichten worden bewaard op de server.

Vaak wordt een combinatie gebruikt: op één (hoofd)computer wordt een e-mailadres als POP account ingesteld, op andere apparaten (zoals smartphones en tablets) wordt datzelfde e-mailadres als IMAP ingesteld. Zo houd je je e-mailarchief volledig op je computer, en kun je ‘onderweg’ je mail in de gaten houden en waar nodig beantwoorden.

Als je op alle apparaten gebruik maakt van IMAP, bedenk dan wel dat je e-mailarchief steeds groter wordt en ruimte zal vragen op je hostingpakket. Voor intensief e-mailverkeer en ruimere opslag adviseren we gebruik te maken van bijvoorbeeld Microsoft365 of ProtonMail. We bieden zelf ook mogelijkheden voor e-mailpakketten, informeer naar de mogelijkheden bij Just Host support.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *