Serverfout 550 bij versturen van e-mail

• 168
  • 3305

Geplaatst in:

just host email

Serverfout 550 bij versturen van e-mail

Versturen van mail lukt niet, serverfout 550

Dat kan deze melding zijn:
Serverfout: 550 R1: HELO should be a FQDN or address literal (See RFC 2821 4.1.1.1)
of
Serverfout: 550 relay not permitted, authentication required / Relay niet toegestaan

• De meest voorkomende oorzaak is dat in de instellingen van de uitgaande mail de authenticatie ontbreekt. Bij uitgaande mail is ook je e-mailadres/login en bijbehorende wachtwoord nodig. Bij Outlook kun je kiezen voor ‘dezelfde gegevens gebruiken als voor inkomende e-mail’.
  • Je gebruikt een eigen mailserver die e-mail verstuurt via onze mailserver. Dat is geen probleem, mits aan punt 1 wordt voldaan en ook de juiste hostnaam wordt gebruikt: mail.domeinnaam.nl
  • Je gebruikt voor uitgaande mail poort 25. Gebruik liever poort 587, poort 25 wordt door veel providers niet (meer) ondersteund.

Zie ook dit artikel: Wat zijn mijn e-mail instellingen?