Just Host kennisbank

Service beyond the dot

Kan ik een mailing sturen naar een groot adressenbestand?

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 12 mei 2023
Geplaatst in:

In technische zin kan dat maar we raden het af, om diverse redenen:

  • Allereerst is dit alleen (wettelijk) toegestaan als de ontvangers toestemming hebben gegeven om een mailing te ontvangen. Bovendien moeten ze zich ook in de mailing zelf af kunnen melden (opt-out)
  • Als het gaat om een paar honderd e-mails is er niks aan de hand, maar daarboven is het beter om een beroep te doen op een mailingprovider zoals MailChimp(.com). Zij hebben een platform dat is ingericht op mailings. Zo’n platform is geschikt voor grote hoeveelheden mail zonder dat de berichten worden gevlagd als spam. Bovendien beschik je dan ook over statistieken: wie hebben de mails ontvangen, wie ook geopend/gelezen, wie heeft zich op welke mailing afgemeld etc.
  • Op onze servers is het aantal te verzenden e-mails per etmaal per account begrensd, doorgaans op 500. De reden hiervoor is dat we willen voorkomen dat een server op de blacklist terecht komt, waarna niemand meer kan mailen gedurende de blacklist-periode. Het komt regelmatig voor dat een website wordt gehackt en ongewild tienduizenden e-mails vanuit een account zouden worden verstuurd als er geen begrenzing staat ingesteld. Wij gaan niet in op verzoeken om het maximum van meer dan 500 e-mails per etmaal te verhogen (ook niet tijdelijk).
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *