Instellen e-mail in Outlook

• 147
  • 2922

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 25 augustus 2021
Geplaatst in:

Hoe stel je de mail in, in jouw Outlook programma?

1. Open je Outlook programma en ga in het menu naar ‘Bestand‘ en klik op ‘Account toevoegen’.E-mail account toevoegen in Outlook
  2. Je krijgt nu een pop-up waar je jouw e-mailadres in moet vullen. Klik ‘Geavanceerde opties‘ aan en vink ‘Ik wil mijn account handmatig instellen‘ aan.
    e-mailadres invullen met geavanceerde opties
  3. Je krijgt nu instellingen te zien die ingevuld moeten worden voor inkomende en uitgaande e-mail, vul dit als volgt in:

Inkomende e-mail

Gebruikersnaam: jouw e-mailadres
    Wachtwoord: het bijhorende wachtwoord bij het e-mailadres
    Server: hier vul je de hostname in waar jouw hostingpakket op staat, dit krijg je te zien als je in de browser naar jouwdomein.nl:2222 gaat (de hostname is srvxxx.justhost.nl of smsxxx.justhost.nl)
    Poort: 993 (IMAP) met versleutelingsmethode SSL/TLS / 995 (POP) met versleutelingsmethode SSL/TLS

Uitgaande e-mail
    Server : hier vul je de hostname in waar jouw hostingpakket op staat, dit krijg je te zien als je in de browser naar jouwdomein.nl:2222 gaat (de hostname is srvxxx.justhost.nl of smsxxx.justhost.nl)
    Poort: 465 met versleutelingsmethode SSL/TLS (dit geldt voor POP en IMAP)

Je vinkt nu ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist‘ aan, en je gebruikt dezelfde instellingen als voor de server voor inkomende mail.

4. Sla dit op en je e-mailaccount zou nu moeten werken voor in en uitgaande mail.

Instellen e-mail in Outlook 2010 met SSL

In dit filmpje hieronder staat een handige instructievideo voor het instellen van e-mail in Outlook 2010 met SSL.