E-mailadres op eigen domein bij wordpress.com

• 263
  • 5236

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 21 augustus 2021
Geplaatst in: ,

Stel: je hebt bij ons een domein besteld en gekoppeld aan je wordpress.com blog. Nu wil je ook een e-mailadres zoals bijvoorbeeld info@jouwdomein.nl, kan dat?

Jazeker kan dat!

Heb je al een gratis DomeinOnly pakket?

Check eerst in je lopende abonnementen in het Just Host Klantenpanel (login met je klantnummer zoals vermeld op je factuur) of je behalve een domein ook een (gratis) DomeinOnly pakket hebt besteld.
Heb je nog geen DomeinOnly pakket? Ga naar ‘Bestel DomeinOnly pakket‘ en kies bovenaan de pagina “Ik heb al een domeinnaam,…” of maak een ticket aan in het klantenpanel met het verzoek om een DomeinOnly pakket aan te laten maken.

E-mailadres aanmaken

Login op je DirectAdmin controlpanel (zie e-mail ‘Gegevens van je webhosting pakket’) en maak een e-mailadres aan. Dat doe je zo:

DNS wordpress.com aanpassen

Wat er nu moet gebeuren is het uitbreiden van je domein instellingen (DNS) bij wordpress.com.

• Login op je wordpress.com account en klik op ‘Mijn site(s)’
  • Ga naar Configureren -> Domeinen
  • Klik op je eigen domein
  • Klik op ‘DNS-records’
  • Kies voor Nieuw DNS-record toevoegen

1e record:

Type = MX
Naam = nvt (leeg laten)
Verwerkt door = mail.jouwdomeinnaam.nl
Prioriteit = 10

2e record:

Type = A
Naam = mail
Verwijst naar = IP-adres van je hostingpakket (bv 123.45.67.890)

Note: het IP-adres van je hostingpakket vind je in de e-mail ‘Gegevens van je webhosting pakket’.

Het duurt even voor de twee nieuwe records live zijn op het web. (maximaal 2 uur)