WordPress URL omzetten van http naar https

 • 347
 • 6851

Gepubliceerd: door 8 Reacties,
Laatst bewerkt op: 18 november 2021
Geplaatst in: ,

Wordt jouw SSL certificaat goed opgepakt door je website?

Nadat een SSL certificaat geïnstalleerd en geactiveerd is op de server is de website zelf aan de beurt.

Ga naar je domeinnaam in de browser en kijk wat je nu voor de URL balk ziet staan.
Als jouw website niet beveiligd is, zie je voor de URL een slotje met een streep erdoorheen:
Is jouw website http of https?
Jouw website wordt nu nog http://, dus onveilig weergegeven. Volg onderstaande stappen om jouw website veilig weer te geven door je website om te zetten van http:// naar https://

Na het omzetten van http naar https laten we je zien hoe je de https-verbinding kunt forceren.

HTTPS activeren in WordPress

 • Log in in WordPress en ga naar Instellingen -> Algemeen
 • Wijzig de twee URL’s die je daar ziet staan (dus WordPress- en Siteadres) van http:// naar https://.
 • Sla deze instellingen op en ga verder met het forceren van https.

Hoe kun je je website URL’s forceren van HTTP naar HTTPS?

Er zijn drie manieren om je website te forceren van http naar https en ervoor te zorgen dat alle URL’s en media via https worden geladen.

Werk je met WordPress versie 5.7 of hoger? Dan kun je de stappen hieronder negeren. Werk je met WordPress versie 5.6.x of lager? Volg dan de stappen hieronder.

1. HTTPS forceren met plugin Really Simple SSL

Voor WordPress gebruikers is er een speciale plugin genaamd “Really Simple SSL” die https ‘afdwingt’ waardoor de https verbinding standaard gebruikt wordt. Deze kun je installeren vanuit het WordPress dashboard. Installeer en activeer de plugin.

Leeg je geschiedenis/cache van je browser en bezoek je eigen website. Als het goed is heb je nu een beveiligde verbinding. Dit kun je controleren door links van je website URL het slotje te controleren. Ziet dat er zo uit als in onderstaande screenshot? Dan ben je klaar.
Is jouw website http of https?

2. HTTPS forceren in je DirectAdmin controlpanel

 • Login op je DirectAdmin controlpanel en kies voor Domain Setup (als je 1 domein beheert in je hostingpakket) of op Domain Administration (te zien onder je overzicht met domeinnamen als je meerdere domeinen in je hostingpakket beheert).
 • Klik op de domeinnaam waarvan je https:// wilt forceren. Zet het vinkje actief bij Force SSL with https redirect en klik op save. Zie de screenshot hieronder.Omzetten private_html naar public_html DirectAdmin
 • Als dit vinkje is opgeslagen kan je weer terug gaan naar de website, leeg je geschiedenis/cache even en laad de website opnieuw. Wordt de website nu weergegeven met een slotje? Dan is jouw website goed beveiligd.

3. HTTPS forceren via .htaccess

Ga via DirectAdmin -> Files of via een FTP programma (bijvoorbeeld Filezilla) naar de map waar je website staat opgeslagen (/domains/jouwdomein.nl/public_html). Hier staat als het goed is al een bestand dat .htaccess heet.

Voeg de volgende regels toe, bovenaan in het .htaccess bestand: (vervang justhost.nl door je eigen domeinnaam)

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^justhost\.nl [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.justhost.nl/$1 [R,L]

Leeg je geschiedenis/cache van je browser en bezoek je eigen website. Als je alles juist hebt gedaan heb je nu een beveiligde verbinding en staat er aan de linkerzijde in de adresbalk voor je domeinnaam een slotje.
Is jouw website http of https?

HTTPS geactiveerd en geforceerd, en nu?

Je hebt nu alle stappen genomen om je website te voorzien van een veilige (https) verbinding. Je kunt nu de website controleren om te zien of die volledig via https wordt geladen.

Krijg je een slotje te zien met een gevarendriehoek?
https nog niet goed geforceerd
Dan worden er nog delen van je website via http:// geladen in plaats van via https://. Om te achterhalen om welke elementen het gaat kun je je website scannen op whynopadlock.com. Deze scan geeft aan welke URL’s nog http:// zijn. Je kunt deze onderdelen in je website opzoeken en aanpassen.

In veel WordPress websites staan losse URL’s in thema-instellingen en in widgets die met de hand moeten worden omgezet van http:// naar https://.

Als je de URL’s van de website hebt aangepast, kan je de website nog een keer door whynopadlock.com heen halen. Als het goed is moet je nu geen mixed content meer zien en moet de website door iedereen veilig te benaderen zijn.

Hulp nodig met het omzetten van HTTP naar HTTPS?

Wil je dit liever niet zelf doen of lukt het forceren niet? Voor €25 excl. BTW zullen wij dit voor je in orde maken. Neem contact op met Just Host support.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Ik heb een tijd geleden website gemaakt en online gezet. Deze site had nog geen SSL, deze is inmiddels aangevraagd (Hosting is overgegaan naar jullie incl. SSL) en kan ik nu de site migreren naar SSL. Bij het activeren van de SSL krijg ik de volgende melding:

  http wijzigen in je .css en .js bestanden. Verander elk http:// in //

  Dat is erg fijn dat ik hier op geattendeerd word want er staan heel veel interne links in die inderdaad aangepast moeten worden. Maar waar doe ik dat en hoe doe ik dit? Of is dit per thema verschillend? (Ben nog nieuw in WordPress.)

  Ik kan het ook laten scannen zoals hier boven staat vermeld, maar wou het eerst op deze manier proberen (als ik weet hoe) omdat het er best wel veel zijn en de website online staat.

 2. Hoi,

  Ik probeerde bovenstaande (veranderen in https) net uit op mijn wordpress pagina, maar nu krijg ik zowel op de pagina als in de bewerkmodus de volgende melding en kan ik niks meer:
  Not Found

  The requested URL was not found on this server.

  Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

  Weten jullie waar dit aan ligt?

  Groetjes,

  Imane

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android