Website down na update WordPress?

  • 171
  • 3416

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 14 augustus 2022
Geplaatst in: , ,

Laat het zover niet komen en doe deze Installatron checks

Regelmatig verschijnt er een kleine update voor WordPress. Kleine updates zijn doorgaans beveiligingsupdates. Maar is jouw website hier wel klaar voor? Hoe voorkom je dat er wat mis gaat? Maak in vier stappen jouw WordPress website update-proof.

1. Staat automatische update aan?

Ga eerst naar je eigen DirectAdmin omgeving en log hier in. Onderaan de pagina vind je de webapplicatie voor WordPress. Zodra je hierop klikt kun je de instellingen inzien en kiezen wat voor jouw website van toepassing is.

Bij het onderdeel ‘Automatische update’ zie je hoe dit voor jouw site(s) is ingesteld. Klopt dat? Wil je automatisch updaten of liever niet? Het voordeel is dat kwetsbaarheden direct verholpen zijn met een update. Het nadeel kan zijn dat je zelf de controle wilt houden.

automatische update installatron

2. Automatische backup.

Wil je wel of niet een automatische backup? Als je automatische backup wilt: zorg voor genoeg opslagruimte op je hosting.

backup installatron

3. Backup locatie.

Het kiezen van de backup locatie lijkt makkelijk, gewoon alles bij elkaar op je hosting account. Maar hier is het geheugen natuurlijk niet oneindig. Bij de eerste installatie van WordPress wordt de backup gekoppeld aan je hosting. Maar je kunt hier beter kiezen om bijvoorbeeld een Dropbox account te koppelen. Klik daarvoor op ‘Add a new backup location’. Je krijgt dan een optie om Dropbox te koppelen. Zo weet je zeker dat zelfs in het ergste geval, altijd ergens een backup is. Ook kun je veel meer backups bewaren op je Dropbox je hoeft je dan geen  zorgen te maken dat er geen recente backup is.

backup locatie

4. Hosting

Wil je alle instellingen laten staan zoals ze nu staan? Kijk dan eerst heel goed bij je hosting of je hier voldoende ruimte hebt. Op onderstaande afbeelding is de balk nog groen, maar zodra deze oranje of zelfs rood kleurt, is er gewoon niet genoeg ruimte meer. Je kunt dit zelf even checken door er op te klikken.

Als er toch een automatische backup en/of update uitgevoerd wordt op het moment dat jouw hosting vol zit zal je WordPress niet meer functioneren of zelfs volledig uit de lucht gaan!

ruimte hosting

Twijfel je of je genoeg ruimte hebt? Maak dan even een handmatige backup door te klikken op het icoon ‘reservekopie’. Vergeet de backup niet te verwijderen als je die niet meer nodig hebt om onnodig gebruik van opslag te vermijden.
installatron
versie wordpress

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android