Zijn jullie servers goed beveiligd?
Je host bij ons één of meer websites. En de kans is groot dat je je website(s) in WordPress hebt gemaakt. Zo’n 90% van de websites die hier draaien zijn namelijk in WordPress gemaakt.
Je verwacht van ons dat wij goed zorgen voor de servers waarop alle websites en e-mailadressen staan. En terecht. Dan doen we ook. De belangrijkste ‘zorg’ met betrekking tot beveiliging is:
- Lees- en schrijfrechten worden automatisch geregeld, je hoeft dus geen mappen of bestanden handmatig andere ‘permissies’ te geven. Dat voorkomt dat gebruikers zelf gaan ‘rommelen’ aan dit soort instellingen, met alle risico’s van dien.
- Op alle servers draait een zogenaamde ‘Brute Force Monitor’. Als kwaadwillenden met onjuiste logingegevens proberen een website of mailadres of server binnen te komen, dan wordt zo’n ongewenste bezoeker geblokkeerd. En dat kan ook een nadeel hebben: ook legitieme gebruikers worden soms ongewild geblokkeerd en na overleg weer gedeblokkeerd.
Dus mijn website kan niet gehackt worden?
Je website kan zeker wel gehackt worden. Beveiliging is nodig op de server, maar ook in je website. We kunnen de servers nog zo goed beveiligen, als je je software niet up-to-date houdt en/of geen rekening houdt met onbeveiligde WiFi-verbindingen dan houdt het op.
Maar waarom zouden ze mijn site hacken?
“Hackers zijn toch niet geïnteresseerd in mijn blog? Er zijn toch websites die groter en belangrijker zijn dan die van mij?”
Hackers pakken wat ze pakken kunnen, klein of groot. Engels, Nederlands of Chinees, dat maakt ze niks uit. Een website hacken biedt mogelijkheden: ze kunnen de hostingruimte misbruiken om een lading spam te versturen, of een propaganda-pagina te plaatsen of een pagina online te zetten die verdacht veel lijkt op een pagina van ING, PayPal, Rabobank, etc.
Je kent ze toch wel? Die mailtjes waarin je wordt verleid om in te loggen bij je bank? En die linken naar een fake pagina die er toch erg echt uitziet?
Deuren dicht? Ramen ook dicht!
Samenvattend: als wij de deuren dicht zetten, doe jij dan ook de ramen dicht? Zo verklein je de kans op een indringer. En zie je op tegen beveiliging en/of onderhoud van je website? Tegen een vast bedrag per maand of kwartaal kun je het onderhoud eenvoudig uitbesteden. Je kunt hiervoor terecht bij bijvoorbeeld Indigo Webstudio. Bekijk de abonnementen en tarieven op pagina WordPress onderhoud abonnement.
Gebruik je Joomla!, neem dan contact op met bijvoorbeeld Webcase.
Geef een reactie