Hoe lang duurt het voor mijn geregistreerde domein actief is?

  • 194
  • 3852

Gepubliceerd: door 2 Reacties,
Laatst bewerkt op: 16 mei 2021
Geplaatst in:

Een domein dat is besteld met betaalwijze automatische incasso vraagt meer tijd: we screenen eerst de bestelling zelf (om misbruik van uitgestelde betaling te voorkomen) voordat we het domein registreren.

Als de bestelling is betaald met iDEAL/PayPal of goedgekeurd na instellen van automatische incasso wordt een domein realtime geregistreerd:

.nl domein

De SIDN beheert alle .nl domeinen in Nederland en ververst elk uur de (DNS) data. Dat houdt in dat een domein dat rond bijvoorbeeld 12:40u wordt geregistreerd, op zich direct vastligt, maar op het eerst daarop volgende hele uur, dus 13:00u, wordt voorzien van de juiste instellingen. Daarna duurt het gemiddeld 45 minuten (dus in het voorbeeld tot 13:45u) voor je het domein live op het web kunt benaderen.

.com, .net, .info, .biz, .org domein

Deze domeinen worden niet alleen realtime geregistreerd, ook de instellingen worden direct bijgewerkt. Een nieuw geregistreerd domein met deze extensie is snel live, binnen een kwartier.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Reacties

    • Hoi Peter, de domeinregistratie wordt direct gerealiseerd, het duurt ~ 1 uur voor het domein live is op het web. Dat heeft te maken met de DNS records: een domein wordt verwezen naar het IP-adres van de hostingserver en die verwijzing is niet direct live.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android

Klanten op Twitter