Google verificatie

• 223
  • 4413

Geplaatst in:

Als je aan de slag gaat met Google diensten, bijvoorbeeld Google Search Console, dan wil Google eerst dat je aantoont dat het domein dat je invoert ook van jou is.

Er zijn meerdere manieren om je domein verificatie uit te voeren, meestal wordt gekozen voor het plaatsen van een html-bestand in de root van je website.

Dat is eenvoudig als je al werkt met FTP, maar als je FTP niet gebruikt dan kun je het bestand ook uploaden via DirectAdmin. Dat werkt als volgt:

• Login op je DirectAdmin controlpanel via URL http://www.jouwdomein.nl:2222
  • Klik op button Files
  • Klik achtereenvolgens op domains -> jouwdomein.nl -> public_html
  • Scroll naar beneden en vind deze button (zie screenshot)
  • Klik op de button en volg de aanwijzingen.
Google verificatie

Nadat je hebt geconstateerd dat het bestand is toegevoegd kun je de verificatie bij Google voltooien.