Mijn comments worden als spam gezien

  • 177
  • 3517

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 14 augustus 2022
Geplaatst in: ,

WordPress comments

Onder blogberichten worden vaak reacties van lezers achtergelaten. En niet alleen van lezers: ook spammers proberen reacties achter te laten, vaak voorzien van spam-links. De eigenaar van de website / blog zorgt er meestal voor dat niet alle reacties ongezien worden geplaatst. Vaak is het zo geregeld dat een eerste reactie moet worden gemodereerd en dat nieuwe reacties automatisch worden toegelaten als de lezer al een eerder toegelaten reactie heeft.

Akismet tegen spam reacties

In WordPress is Akismet de meest gebruikte plugin om spam comments tegen te houden. In Akismet kun je het beheer van reacties regelen en aangeven wat er moet gebeuren met nieuwe reacties waaronder reacties die je niet toe wilt laten. Dat kunnen spam reacties zijn maar ook reacties die je niet publiek wilt tonen.

Akismet is een lerend systeem: als veel webbeheerders een e-mailadres van een spammer markeren als spam dan komt zo’n mailadres op een blacklist te staan waardoor ook nieuwe reacties onder andere blogs als spam worden gevlagd.

Comments worden als spam gezien?

Heel soms komt het voor dat legitieme reacties van lezers ook in de spam terecht komen. Als dat gebeurt is het e-mailadres ten onrechte op een blacklist terecht gekomen. En wat dan?

E-mailadres van blacklist afhalen

De beste manier om je e-mailadres weer van die blacklist af te krijgen is Akismet vragen om dat te herstellen. Let op: het gaat hier enkel om de blacklist voor het plaatsen van reacties onder blogs, niet voor blacklists van e-maildiensten.

Dat doe je zo:

Ga naar deze Akismet contact pagina
Voer in het zoekvenster ‘spam’ in en druk -enter-
Je ziet nu dit:
comments worden als spam gezien

Scroll naar beneden en vul het formulier in, dit is een voorbeeld:

akismet comments no spam

Je zult e-mails ontvangen van Akismet met eventuele vragen en in de meeste gevallen is het euvel binnen 12-24 uur verholpen.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android