Afschermen – beveiligen bestanden via htaccess

• 61
  • 1226

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 23 juli 2022
Geplaatst in: ,

Door een aantal regels code toe te voegen in je .htaccess bestand van je website kun je de toegang beperken tot een bestand of de hele website afschermen.

Hieronder enkele voorbeelden hoe je dat doet.

Hoe kun je je htaccess bestand bewerken?

Ga via domein.tld:2222 (vervang domein.tld door je eigen domeinnaam, bv justhost.nl:2222) en login met de gegevens van je webhosting pakket. Je komt nu in je DirectAdmin controlpanel.

Na inloggen klik je op de button Files, rechts van het vraagteken:

just host kennisbank htaccess bewerken files

Klik achtereenvolgens op domains -> de domeinnaam waarin je de htaccess wilt bewerken -> public_html (of private_html, afhankelijk van de map waarin je website bestanden geïnstalleerd zijn)

Klik in de regel van je .htaccess bestand, in de kolom Action, op edit

just host kennisbank htaccess bewerken

Iedereen toelaten behalve een specifiek IP adres

Apache versie 2.4 (actief op onze servers)

<RequireAll>
    Require all granted
    Require not ip 210.245.8.110
</RequireAll>

Apache versie 2.2

Order Allow,Deny
Allow from all
Deny from 210.245.8.110

In bovenstaand voorbeeld heeft iedereen toegang tot de website behalve IP adres 210.245.8.110.

Afschermen wp-config.php voor iedereen behalve je eigen IP adres

Apache versie 2.4 (actief op onze servers)

# Protect wp-config.php
<Files wp-config.php>
	Require all denied
	Require ip 210.245.8.110 # vervang door je eigen IP adres
</Files>

Apache versie 2.2

<files wp-config.php>
Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from 210.245.8.110 # vervang door je eigen IP adres
</files>

In bovenstaand voorbeeld is bestand wp-config.php afgeschermd voor iedereen behalve voor je eigen IP adres

Iedereen blokkeren op je website behalve je eigen IP adres

Apache versie 2.4 (actief op onze servers)

<RequireAll>
    Require all denied
    Require ip 210.245.8.110 # vervang door je eigen IP adres
</RequireAll>

Apache versie 2.2

Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from 210.245.8.110 # vervang door je eigen IP adres

In bovenstaand voorbeeld heeft niemand toegang tot je website behalve jij op je eigen IP adres.