Verwerkersovereenkomst met Just Host

• 116
  • 2298

Geplaatst in:

Wat is AVG?

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing in de hele EU. Iedere organisatie zal hierdoor bewuster om moeten gaan met privacygevoelige informatie. Als je persoonsgegevens opslaat binnen je hostingomgeving bij Just Host (website, blog, webshop) dien je een verwerkersovereenkomst met ons te sluiten.

Verwerkersovereenkomst met Just Host

In een verwerkersovereenkomst worden afspraken vastgelegd hoe de verwerking van gegevens gedaan wordt. Denk aan welke persoonsgegevens verwerkt worden, beveiligingsmaatregelen die getroffen worden, maar ook hoe gehandeld wordt bij een eventueel datalek.
Voor een bedrijf met de slogan Service beyond de dot mag je uiteraard ook op gebied van de AVG wat service verwachten. Anders gezegd: wij gaan de (model)verwerkersovereenkomst aanbieden. Formeel zou je ons een verwerkersovereenkomst moeten aanbieden maar voor wie dat wil bieden we een kant-en-klaar model aan.

• Waar staat die verwerkersovereenkomst nu? In je klantenpanel onder tabblad Mijn account
  • Hoe log je ook weer in? Met je klantnummer (K….) en bijbehorende wachtwoord
  • Ga in Mijn account naar pagina Verwerkersovereenkomst en kies Verwerkersovereenkomst aanmaken.
    Lees de overeenkomst door en plaats onderaan je handtekening, met je muis (op een desktop) of met je vinger (op een mobiel apparaat). Nadat je op Versturen hebt geklikt wordt een PDF aangemaakt en automatisch toegevoegd aan de pagina Verwerkersovereenkomst in Mijn account.
  • Je kunt op elk moment een nieuwe verwerkersovereenkomst genereren, de vorige (PDF) wordt daarmee overschreven/vervangen.

Hulp nodig bij de AVG?

We krijgen regelmatig vragen over de AVG en ‘hoe wij dat doen’, qua hulp en advies. Wij werken samen met dit bedrijf: SecureCircle BV. Zij hebben bij ons een AVG-scan gedaan en geven ons advies en begeleiding bij de acties die uit de scan zijn voortgekomen. Verder kunnen we bij hen terecht met vragen en krijgen we ondersteuning bij de benodigde documenten en beschrijvingen.