Laat je niet hacken!

• 2
  • 46

Geplaatst in:

Je zult niet de eerste zijn die de klos is als het gaat om gehacked worden. Internet groeit nog dagelijks en het aantal hackers groeit mee. Dit betekent dat er dagelijks gevaar is voor voor de internetgebruiker. Om ons zo goed mogelijk te wapenen tegen hackers heeft de Consumentenbond de website ‘Laat je niet hacken’ geïntroduceerd.

Vanaf heden is de Consumentenbond begonnen met een jaar lang campagne voeren met ‘Laat je niet hacken’ als thema. De bedoeling daarvan is om praktische informatie en hulpmiddelen aan te bieden, zodat je je beter kunt beschermen tegen de online gevaren. Zo biedt de website een scanner aan die onderzoekt of zich ergens op je pc lekke software bevindt. Daarnaast kun je je eigen kennis testen om te kijken of je wel genoeg op de hoogte bent van alle online dreigingen.

Om je te wijzen op cybercriminelen zijn er ook verschillende filmpjes online te vinden die je wijzen op de gevaren. Zo was er het filmpje ‘Stanislav’ waarbij een criminele bende liet zien hoe eenvoudig het is om aan je gegevens te komen. Nu is er een opvolger ontwikkeld door televisiezender RTL onder de naam ‘The Online Identity’. Ook hier laat men zien hoe eenvoudig het is om je gegevens te achterhalen. Uiteindelijk wordt gewezen op ID-alert. Dit is een tool waarmee je kunt zien welke informatie er van jezelf op internet verschijnt.