Google Search Console – [WNC-641200]

• 159
  • 3152

Geplaatst in: ,

Waarschuwing WordPress versie verouderd

Rond 6 februari 2017 zijn veel WordPress websites door Google gevlagd als ‘niet up-to-date’. Dit is aan de webmasters gemeld via Google Search Console.

Onderwerp van de melding: Recommended WordPress update available for [URL]

In veel gevallen is er niks aan de hand, dat wil zeggen geen sprake van een verouderde WordPress versie. Google heeft oudere pagina-versies gevlagd terwijl de huidige WordPress-versie gewoon in orde is.

Mocht je een dergelijke melding hebben ontvangen (zie screenshot) en je WordPress website draait op de meest recente versie, dan kun je de melding negeren.
google search console [WNC-641200]

Update 10 februari 2017: Google past melding aan

In 2009 kondigde Google aan om websitebeheerders via Webmaster Tools op de hoogte te gaan brengen van verouderde versies bij oa Joomla!, Drupla en WordPress.

Google was zich bewust van het risico dat een deel van de websitebeheerders ten onrechte gewaarschuwd zouden worden voor de verouderde WordPress versie. Toch hebben ze dat risico voor lief genomen omdat het om een serieuze kwetsbaarheid ging. Ze hadden zich echter niet gerealiseerd dat een groot deel van de sites al bijgewerkt was naar de nieuwe versie. Bovendien was de communicatie niet duidelijk.

Google gaf toe dat het probleem aan hun kant lag. Ze hebben de volgende verbeteringen geïmplementeerd voor nieuwe meldingen:

• Voor nu is verzending van de berichten onderbroken en zullen na aanpassingen worden hervat
  • De verwoording van de berichten zal worden aangepast zodat duidelijk wordt dat het bericht kan worden genegeerd door websitebeheerders die de updates al hebben uitgevoerd
  • Er worden extra controles uitgevoerd op websites om het aantal ‘false flag’ items te reduceren.