Functies in het klantenpanel

  • 18
  • 351

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 21 december 2021
Geplaatst in: ,

Log in in het klantenpanel met klantnummer (Bijvoorbeeld: K1234) en het bijhorende wachtwoord. Weet je je wachtwoord niet meer? Klik op wachtwoord vergeten of neem contact met Just Host support op om een nieuw tijdelijk wachtwoord te krijgen.

login klantenpanel

Als je bent ingelogd zie je het volgende scherm:

Beginscherm klantenpanel

Je ziet nu Home – Diensten – Facturatie – Mijn account – Helpdesk staan. Hieronder wordt dit uitgelegd:

Home

Dit is het beginscherm zoals je in de afbeelding hierboven ziet, je ziet een overzicht van je diensten en welke gegevens er van jou bij ons bekend zijn.

Diensten

Als je op diensten klikt krijg je een dropdown menu te zien, hier zie je overzicht van diensten, domeinnamen en hostingaccounts te zien.

1. In het overzicht zie je alle diensten staan die je bij ons afneemt.

2. Klik je op domeinnamen dan zie je de domeinen die je bij ons hebt aangeschaft. Klik op het betreffende domein en dan krijg je de volgende opties te zien:
Klantenpanel opties domeinnamen
Bij de domeinnaam kan je dus, de nameservers wijzigen, je contactgegevens voor het domein aanpassen en de verhuiscode (EPP key, autorisatiecode) realtime opvragen. Als dit er niet staat heb je een openstaande factuur, als die is voldaan komt de knop ‘Autorisatiecode opvragen’ in beeld.

3. Klik je op hostingaccounts dan krijg je de hostingpakketten te zien die je bij ons afneemt, klik op een hostingpakket en je ziet de volgende optie:
Klantenpanel optie hostingaccounts
Als je op ‘Inloggen controlepanel’ klikt wordt je naar het DirectAdmin panel gestuurd, dit is je hostingpakket waarvoor je de ‘Gegevens van je webhostingpakket’ hebt ontvangen na het bestellen van het hostingpakket.

Ter info: Bij elke dienst kan je rechts boven de dienst opzeggen.

dienst opzeggen klantenpanel just host

Als je op ‘Dienst opzeggen’ hebt geklikt krijg je de bevestiging om de dienst op te zeggen, vul de reden en je wachtwoord in en klik op ‘opzeggen’


bevestiging diensten opzeggen klantenpanel just host

Jouw dienst is nu opgezegd per einde looptijd. Mocht je dit ongedaan willen maken zal je een ticket in moeten schieten via de helpdesk in het klantenpanel.

Facturatie

Facturatie heeft ook een dropdown menu, hier zie je facturen, offertes en bestellingen.

1. Facturen – Hier zie je alle facturen die je van ons eerder op de mail hebt ontvangen, je kunt de facturen ook downloaden en online betalen.

2. Offertes – Hebben wij een offerte voor je klaar gezet, dan kan je dat hier zien staan en dus ook goedkeuren of afwijzen.

3. Bestellingen – Elke keer als je een dienst bij ons bestelt wordt dit bij ons opgeslagen, in dit overzicht kan je dus de bestellingen terug zien.

Mijn account

Als je op ‘Mijn account’ hebt geklikt zie je het volgende menu:
Klantenpanel mijn account

1. Algemene gegevens, hier staan alle gegevens die je ook bij Home ziet staan. Houd deze NAW-gegevens altijd up-to-date! Als je hier wijzigingen maakt, vergeet de contactgegevens (WHOIS) voor je domeinen niet aan te passen.

2. Facturatiegegevens, als je afwijkende facturatiegegevens hebt kan je die hier instellen. Zijn de gegevens hetzelfde als de algemene gegevens? Dan hoef je dit niet in te vullen.

3. Wachtwoord wijzigen, dit spreekt voor zich. Wijzig het wachtwoord voor het klantenpanel zonder onze hulp.

4. 2-staps authenticatie instellen, wil je dat het account voor het klantenpanel beter beveiligd wordt? Stel de 2FA code in. Mocht dit niet meer werken kunnen we met bericht van jou de authenticatie eraf halen.

5. Betaalgegevens, wil je betalen via automatische incasso? Dan kan je hier de gegevens instellen om de facturen automatisch afgeschreven te laten worden.

6. Verwerkersovereenkomst, je kunt hier een verwerkersovereenkomst aanmaken. Jouw gegevens worden automatisch verwerkt en dus hoef je alleen op ‘verwerkersovereenkomst aanmaken’ te klikken.

Helpdesk / Support

Bij de helpdesk kan je tickets aanmaken of terug lezen. Heb je onze hulp nodig? Maak dan via deze weg een ticket aan!

We willen de communicatie graag bij elkaar houden en gebruiken hiervoor het ticketsysteem, zo hoeven we nooit ver te zoeken als je al eens een probleem hebt gehad en hiernaar terugverwijst. Ook is het handig voor jezelf, zo weet je wat je al eens hebt gevraagd.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android

Klanten op Twitter