Achterstallig onderhoud

  • 62
  • 1223

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 14 maart 2023
Geplaatst in: ,

Beveiligingsrisico’s

Websites die blijven draaien op een sterk verouderde WordPress versie lopen verhoogd risico op een hack. Niet alleen omdat de basissoftware verouderd is maar ook doordat de daarbij behorende thema- en pluginversies achterop raken. Een hack is vervelend voor jezelf en geeft vaak ook hinder bij andere gebruikers op dezelfde server. Een gehackte website functioneert niet meer zoals zou moeten of valt uit en leidt vaak tot het lekken van data. Verder wordt na een hack vaak spam verstuurd vanuit de gehackte site wat ook tot hinder leidt bij andere gebruikers omdat in dat geval de server zelf op de blacklist wordt gezet en alle uitgaande e-mail van iedereen retour komt.

We ontkomen dan ook niet aan extra maatregelen om grip te houden op bescherming van alle gehoste data. De inmiddels ingetreden AVG/GDPR is een extra argument om alle data goed te beschermen.

Kans op uitval

We hechten veel waarde aan de veiligheid van alle servers en gaan dan ook actief om met software-updates op de server zelf. Daarnaast worden browsers als Firefox, Edge en Chrome steeds bijgewerkt. Het risico van een website die veroudert is dat de website op een goed moment niet meer functioneert op de nieuwere technieken van servers en browsers.

Blokkade

Beheerders van websites die op verouderde softwareversies draaien waarschuwen we voor de risico’s die achterstallig onderhoud met zich meebrengt.

Een website die draait op een te oude WordPress-versie zal 14 dagen na het versturen van een waarschuwing (waarin wordt verzocht om de software te actualiseren) worden geblokkeerd. Geblokkeerde websites zullen niet meer meelopen in onze nachtback-up routine.

Je kunt deze blokkade voorkomen door je website na onze waarschuwing alsnog bij te werken naar een recente WordPress versie. Raadpleeg daarvoor het artikel:
WordPress updaten in Installatron in onze kennisbank.

Een deblokkering achteraf is mogelijk mits de programmatuur direct na deblokkering wordt bijgewerkt. Aan de deblokkade zijn heractiveringskosten verbonden van € 45,- per website exclusief BTW.

Problemen met onderhoud?

Kom je niet aan onderhoud toe of ben je huiverig dat er tijdens het updaten wat misgaat? Besteed je onderhoud uit aan professionals.

Neem een onderhoudsabonnement af bij Indigo Webstudio: voor een vast bedrag per maand nemen we het onderhoud van je over. Back-ups, updates, malware-scans, schoonhouden van de database en verwijderen van spam comments. Lees hier meer over de onderhoudsabonnementen. Indigo is een zusterbedrijf van Just Host. Je mag onderhoud uiteraard ook laten uitvoeren door een andere webbouwer als je die hebt.

Vragen?

We sturen je een bericht als jouw website(s) op een oude versie van WordPress draaien, we verwachten dan ook dat er iets met onze waarschuwing wordt gedaan. Je kunt ons altijd om hulp vragen als je even niet weet wat je met ons bericht aan moet. Heb je vragen over het bijwerken van je website of andere vragen over achterstallig onderhoud? Neem dan even contact met ons op.

Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de app!

Laatste nieuws, domeinzoeker, bestellen en tickets vind je in de mobiele Just Host app.

Just Host App iOS
Just Host App Android