Aanpassing voorwaarden trustee voor .de domeinnaam

• 158
  • 2123

Gepubliceerd: door Reageer,
Laatst bewerkt op: 13 mei 2021
Geplaatst in:

Per omgaande (augustus 2018) zijn de voorwaarden voor de registratie van een .de domeinnaam veranderd. Lange tijd was het verplicht om een fysiek Duits adres op te geven voor de registratie van je .de domeinnaam. Als je geen fysiek Duits adres kunt opgeven, dan kun je voor een klein bedrag per jaar gebruik maken van een trustee. Dat fysieke Duitse adres is niet langer verplicht voor de registratie van je .de domeinnaam, maar kan nog steeds wel nodig zijn in geval van calamiteiten rond je domeinnaam.

Juridisch probleem?
Op het moment dat zich een juridisch probleem of een ander door de registry gemeld probleem voordoet moet een Duits adres worden aangewezen waar (juridische) documentatie naartoe verzonden kan worden.

Wel of geen trustee?
Wij laten de keuze aan jou of je gebruik wilt maken van de mogelijkheid van een trustee wilt. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele consequenties als je besluit de trustee niet te gebruiken bij je .de domeinnaam en je in de toekomst alsnog een fysiek Duits adres nodig hebt. Ons advies is om een trustee te gebruiken bij de registratie van je domeinnaam voor het geval er toch onverwachts calamiteiten optreden met je domeinnaam.