Just Host https://www.justhost.nl Mon, 18 Oct 2021 12:58:16 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Zorg ervoor dit bericht te lezen! Uw persoonlijke gegevens worden bedreigd! https://www.justhost.nl/zorg-ervoor-dit-bericht-te-lezen-uw-persoonlijke-gegevens-worden-bedreigd/ https://www.justhost.nl/zorg-ervoor-dit-bericht-te-lezen-uw-persoonlijke-gegevens-worden-bedreigd/#comments Sun, 05 Jul 2020 07:48:38 +0000 https://www.justhost.nl/?p=6413 Just Host nieuws]]> Just Host nieuws

Er gaat een nieuwe variant rond van een e-mail die lijkt vanuit je eigen e-mailadres te worden verzonden. De tekst van de mail tref je hieronder aan. Door de vele taalfouten zullen de meesten begrijpen dat het om een nepbericht gaat, maar we krijgen wel vragen over het feit dat de mail verzonden lijkt te zijn vanuit het eigen mailadres.

Een voorbeeld van een vergelijkbare e-mail, ook fake, vind je in ons artikel I hacked this mailbox en er zijn meer van dit soort e-mail in omloop waarin de ontvanger wordt gemaand tot het betalen van bitcoins.

Is mijn mailadres gehackt?

Maak je geen zorgen over dit soort e-mails. Noch hackers noch cybercriminelen hebben je computer geïnfiltreerd of gehackt en er is geen video van jou terwijl je pornografie-sites hebt bezocht. Negeer het bericht en betaal geen bitcoins. Je e-mailadres is waarschijnlijk gestolen van een besmette website zoals Yahoo, Dropbox, LinkedIn of Canva. Grote platforms als deze hebben in het verleden een datalek gehad. Met name gebruikers die voor meerdere diensten hetzelfde wachtwoord gebruiken lopen daarmee risico: als je wachtwoord is gelekt door een datalek en je gebruikt datzelfde wachtwoord ook voor andere diensten dan is het zaak om het gelekte wachtwoord overal te wijzigen. Nog beter is het om een wachtwoord niet voor meerdere diensten te gebruiken natuurlijk. Of je mailadres en eventuele wachtwoorden in het verleden buit zijn gemaakt door een lek kun je checken op Have I Been Pwned.

Wat moet ik nu doen?

Het beste is om dergelijke e-mails te negeren: niet reageren en niks betalen. Als de afzender merkt dat de e-mails geen effect hebben houdt het vanzelf op.

Informatie over hacks en phishing

Er is op de website Laat Je Niet Hack Maken is veel informatie te vinden over dit onderwerp, in duidelijke taal.

Heb je nog vragen of maak je je zorgen? Neem even contact op met Just Host support.

Hallo!

Zoals je mîsschîen hebt gemerkt, heb îk je een e-maîl van je account gestuurd.
Dît betekent dat îk volledîge toegang tot uw account heb.

Ik hou je nu al een paar maanden în de gaten.
Het îs een feît dat je bent geînfecteerd met malware vîa een sîte voor volwassenen dîe je hebt bezocht.

Als je hîer nîet bekend mee bent, zal îk het uîtleggen.
Trojan Vîrus geeft me volledîge toegang tot en controle over een computer of ander apparaat.
Dît betekent dat îk alles op je scherm kan zîen, de camera en mîcrofoon kan înschakelen, maar je verdenkt het nîet.

Ik heb ook toegang tot al uw contacten en al uw correspondentîe.

Waarom heeft uw antîvîrus geen malware gedetecteerd?
Antwoord: Mîjn malware gebruîkt de drîver, îk update zîjn sîgnatures elke 4 uur zodat uw antîvîrus stîl îs.

Ik heb een vîdeo gemaakt dîe laat zîen hoe jîj bevredîgt jezelf stelt în de lînkerhelft van het scherm (je begrîjpt zeker wat îk bedoel …), en în de rechterhelft zîe je de vîdeo dîe je hebt bekeken.
Met een muîsklîk kan îk deze vîdeo verzenden naar al uw e-maîls en contacten op socîale netwerken.
Ik kan ook de toegang posten tot al uw e-maîlcorrespondentîe en messengers dîe u gebruîkt.

Als je dît wîlt voorkomen,
breng het bedrag van 964€ over naar mîjn bîtcoîn-adres (als je nîet weet hoe je dît moet doen, schrîjf dan naar Google: “Koop Bîtcoîn”).

Mîjn bîtcoîn-adres (BTC Wallet): ****

Na ontvangst van de betalîng, zal îk de vîdeo verwîjderen en je zult me nooît meer horen.
Ik geef je 48 uur om te betalen.
Zodra u deze e-maîl opent, werkt de tîmer. Ik ontvang onmîddellîjk een meldîng over dît evenement.

Onthouden, na de tîjd dîe aan u îs gegeven, wordt de vîdeo onmîddellîjk verspreîd!

Het heeft geen zîn om te klagen bîj de polîtîe, omdat deze brîef nîet kan worden getraceerd als en mîjn bîtcoîn-adres.
Ik maak geen fouten.

Als îk zîe dat je dît berîcht met îemand anders hebt gedeeld, wordt de vîdeo onmîddellîjk verspreîd.

Beste wensen!

]]>
https://www.justhost.nl/zorg-ervoor-dit-bericht-te-lezen-uw-persoonlijke-gegevens-worden-bedreigd/feed/ 3
Let’s Encrypt trekt 3 miljoen certificaten in wegens bug https://www.justhost.nl/lets-encrypt-trekt-3-miljoen-certificaten-in-wegens-bug/ https://www.justhost.nl/lets-encrypt-trekt-3-miljoen-certificaten-in-wegens-bug/#respond Wed, 04 Mar 2020 06:43:49 +0000 https://www.justhost.nl/?p=6105 wildcard certificaten let's encrypt]]> wildcard certificaten let's encrypt

ACTION REQUIRED: Renew these Let’s Encrypt certificates by March 4

Dit is de melding die per e-mail is verstuurd naar 3 miljoen gebruikers van Let’s Encrypt certificaten.

Vanuit het Engels vertaald is dit de inhoud van de e-mail die Let’s Encrypt naar gebruikers heeft verstuurd:

We hebben onlangs een bug ontdekt in de Let’s Encrypt-certificaatautoriteitscode, zoals hier beschreven:

https://community.letsencrypt.org/t/2020-02-29-caa-rechecking-bug/114591

Helaas betekent dit dat we door deze bug de betreffende certificaten, waaronder één of meer van jouw certificaten, moeten intrekken. Om problemen in de bereikbaarheid van je website(s) te voorkomen dien je het betreffende certificaat uiterlijk 4 maart 2020 te vernieuwen. Onze excuses voor het ongemak.

Als je je certificaat niet voor 4 maart kunt verlengen, de datum waarop we zijn genoodzaakt om de certificaten in te trekken, zullen bezoekers van je website een melding te zien krijgen waarin staat dat je website niet veilig is.

Let’s Encrypt certificaat vernieuwen

Voor het vernieuwen van een Let’s Encrypt certificaat hoef je enkel een nieuw certificaat te genereren en op te slaan. In je website zelf hoef je geen aanpassingen te doen.

Hoe je een nieuw Let’s Encrypt certificaat genereert vind je in het artikel Hoe installeer ik een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat op mijn website.

Heb je vragen over dit bericht of lukt het niet om je certificaat te vernieuwen? Neem contact op met Just Host support.

]]>
https://www.justhost.nl/lets-encrypt-trekt-3-miljoen-certificaten-in-wegens-bug/feed/ 0
Let’s Encrypt heeft 1 miljard SSL certificaten uitgegeven https://www.justhost.nl/lets-encrypt-heeft-1-miljard-ssl-certificaten-uitgegeven/ https://www.justhost.nl/lets-encrypt-heeft-1-miljard-ssl-certificaten-uitgegeven/#respond Sat, 29 Feb 2020 08:55:37 +0000 https://www.justhost.nl/?p=6099 wildcard certificaten let's encrypt]]> wildcard certificaten let's encrypt

Let’s Encrypt heeft sinds de start in 2015 meer dan 1 miljard gratis SSL certificaten uitgegeven. De mijlpaal van het één miljardste certificaat werd op 27 februari bereikt. Let’s Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en werd mede opgericht door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Het wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco en verschillende andere partijen.

Let’s Encrypt missie

Let’s Encrypt heeft een volledig versleuteld web als doel. Door gratis SSL certificaten uit te geven hoopt de dienst dat meer websites het verkeer van en naar bezoekers gaan versleutelen. Sinds het eerste certificaat in september 2015 werd uitgegeven is het gebruik van SSL certificaten sterk toegenomen. Inmiddels gaat het grootste deel van het webverkeer via https en maken bijna alle populaire websites hier gebruik van. In de VS is 91 procent van al het webverkeer versleuteld. “Dat is veel meer privacy en security voor iedereen”, zegt Josh Aas directeur van ISRG.

Let’s Encrypt organisatie gegroeid

Ook de organisatie achter Let’s Encrypt is gegroeid. In juni 2017 bediende de certificaatautoriteit nog 46 miljoen websites met elf medewerkers en een budget van 2,61 miljoen dollar. Op dit moment gaat het om bijna 192 miljoen websites en zijn er dertien medewerkers in dienst. Het budget is gestegen naar 3,35 miljoen dollar. “Dat houdt in dat we vier keer meer websites bedienen met slechts twee extra medewerkers en een budget dat met 28 procent is toegenomen”, gaat Aas verder.

Afsluitend bedankt hij de gemeenschap voor het beschermen van mensen op het web. “De uitgifte van één miljard certificaten is een bevestiging van de voortgang die we als gemeenschap hebben geboekt en we kijken ernaar uit om een veiliger web met meer privacy voor iedereen te bouwen”, sluit Aas af.

Let’s Encrypt bij Just Host

Ook bij Just Host maken veel klanten dankbaar gebruik van de gratis SSL certificaten van Let’s Encrypt. De mogelijkheid om een Let’s Encrypt certificaat te genereren is geïntegreerd in het DirectAdmin controlpanel en kan door de gebruiker zelf worden beheerd. Voor het genereren van een Let’s Encrypt certificaat is dit stappenplan beschikbaar:

Hoe installeer ik een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat op mijn website?

Een uitleg over het verschil tussen een gratis Let’s Encrypt certificaat en traditionele certificaten vind je in artikel Verschil Let’s Encrypt en betaalde certificaten?

]]>
https://www.justhost.nl/lets-encrypt-heeft-1-miljard-ssl-certificaten-uitgegeven/feed/ 0
Google Chrome gaat onveilige HTTP elementen blokkeren https://www.justhost.nl/google-chrome-gaat-onveilige-http-elementen-blokkeren/ https://www.justhost.nl/google-chrome-gaat-onveilige-http-elementen-blokkeren/#respond Wed, 16 Oct 2019 11:50:01 +0000 https://www.justhost.nl/?p=5602 Google Chrome gaat onveilige HTTP elementen blokkeren Just Host]]> Google Chrome gaat onveilige HTTP elementen blokkeren Just Host

Chrome gaat alle HTTP elementen blokkeren op websites

Om de veiligheid en privacy van Chrome-gebruikers te verbeteren, heeft Google besloten de beveiligingsinstellingen van deze browser te vereenvoudigen. Het Chrome-beveiligingsteam meldde in hun blogbericht dat http:// -pagina’s alleen beveiligde bronnen zullen gaan laden. Deze veranderingen zullen niet in één keer gebeuren, maar in geleidelijke stappen.

Volgens Google brengen Chrome-gebruikers nu meer dan 90 procent van hun browsertijd door op HTTPS op alle belangrijke platforms. Maar die beveiligde pagina’s kunnen nog steeds onveilige HTTP-subbronnen laden. Gewoonlijk worden deze subbronnen standaard geblokkeerd maar sommige bronnen zoals afbeeldingen, audio- en videobestanden worden doorgelaten en zorgen voor gemengde inhoud (deels HTTP / deels HTTPS). Dergelijke onveilige inhoud brengen voor gebruikers risico’s met zich mee.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren bij Google Chrome

Chrome 79 werkt aan het blokkeren van alle gemengde inhoud en wil dit als standaard gaan hanteren. Om het proces eenvoudiger te maken, zal Chrome de veranderingen gefaseerd uitrollen. In december komt Chrome eerst met een nieuwe instelling om gemengde inhoud op specifieke websites te deblokkeren. In januari 2020 worden alle gemengde video- en audiobronnen automatisch omgezet naar HTTPS door Google Chrome 80, en worden ze automatisch geblokkeerd als ze niet kunnen worden geladen via HTTPS. Tenslotte worden in februari 2020 ook afbeeldingen automatisch omgezet naar HTTPS door Chrome 81. Dus, evenals video- en audiobestanden, geblokkeerd indien ze niet geladen kunnen worden via HTTPS.

Deze veranderingen geven ontwikkelaars de tijd om content naar HTTPS te migreren.

Gevolgen van HTTP elementen blokkeren

Als websites HTTP elementen bevatten die door Google Chrome worden omgezet naar HTTPS maar daardoor niet kunnen worden geladen worden die elementen niet langer getoond. Is bijvoorbeeld het logo van een website ingevoegd door middel van een HTTP URL die niet als HTTPS URL kan worden geladen dan zie je een website waarin het logo is weggevallen. Heb je een webshop met productafbeeldingen op HTTP, dan zijn je productafbeeldingen niet meer zichtbaar. Met alle consequenties van dien: dat kost je conversie.

Het is dus van groot belang om HTTP elementen (gemengde inhoud) te vermijden door ze om te zetten naar HTTPS.

Meer informatie over het zelf forceren van je website naar HTTPS en controleren van eventuele fouten vind je in het artikel SSL activeren en forceren in WordPress.

Vragen over dit onderwerp of hulp nodig? Neem contact op met Just Host support.

]]>
https://www.justhost.nl/google-chrome-gaat-onveilige-http-elementen-blokkeren/feed/ 0
I hacked this mailbox more than six months ago – eehhh? https://www.justhost.nl/i-hacked-this-mailbox-more-than-six-months-ago-eehhh/ https://www.justhost.nl/i-hacked-this-mailbox-more-than-six-months-ago-eehhh/#respond Tue, 16 Oct 2018 10:32:51 +0000 https://www.justhost.nl/?p=4185 Just Host nieuws]]> Just Host nieuws

“I hacked this mailbox more than six months ago”…eehhh?

Laat je niet bang maken!

Hieronder zie je een voorbeeld van een e-mail die bedoeld is om je angst aan te jagen en geld afhandig te maken op basis van een onzin. De mail lijkt afkomstig van een eigen e-mailadres maar dat is fake.

Aangezien we inmiddels diverse vragen hebben ontvangen van klanten die een dergelijke mail hebben ontvangen plaatsen we een bericht met uitleg.

Wat moet je doen als je een dergelijk bericht ontvangt? Niks. Mocht het je geruststellen dan kun je je e-mailwachtwoord aanpassen maar noodzakelijk is dat niet. Negeren is het beste. Als je vragen gaat stellen zul je een ‘antwoord’ krijgen in de vorm van een bijlage en die bijlage bevat malware. Dus verwijder de mail en ga over tot de orde van de dag 🙂

———————

Hello!

My nickname in darknet is giff04.
I hacked this mailbox more than six months ago, through it I infected your operating system with a virus (trojan) created by me and have been monitoring you for a long time.

If you don’t belive me please check ‘from address’ in your header, you will see that I sent you an email from your mailbox.

Even if you changed the password after that – it does not matter, my virus intercepted all the caching data on your computer
and automatically saved access for me.

I have access to all your accounts, social networks, email, browsing history.
Accordingly, I have the data of all your contacts, files from your computer, photos and videos.

I was most struck by the intimate content sites that you occasionally visit.
You have a very wild imagination, I tell you!

During your pastime and entertainment there, I took screenshot through the camera of your device, synchronizing with what you are watching.
Oh my god! You are so funny and excited!

I think that you do not want all your contacts to get these files, right?
If you are of the same opinion, then I think that $556 is quite a fair price to destroy the dirt I created.

Send the above amount on my BTC wallet (bitcoin): 19D67Tgb3neJiTHd8pZDEBYmUn2qSjxEeB
As soon as the above amount is received, I guarantee that the data will be deleted, I do not need it.

Otherwise, these files and history of visiting sites will get all your contacts from your device.
Also, I’ll send to everyone your contact access to your email and access logs, I have carefully saved it!

Since reading this letter you have 50 hours!
After your reading this message, I’ll receive an automatic notification that you have seen the letter.

I hope I taught you a good lesson.
Do not be so nonchalant, please visit only to proven resources, and don’t enter your passwords anywhere!
Good luck!

]]>
https://www.justhost.nl/i-hacked-this-mailbox-more-than-six-months-ago-eehhh/feed/ 0
Wat moet je doen voor de AVG? https://www.justhost.nl/wat-moet-je-doen-voor-de-avg-als-je-een-website-hebt/ https://www.justhost.nl/wat-moet-je-doen-voor-de-avg-als-je-een-website-hebt/#comments Sun, 20 May 2018 14:03:04 +0000 https://www.justhost.nl/?p=4049 AVG tips]]> AVG tips

AVG – GDPR

Het kan je niet zijn ontgaan: op 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving van kracht: AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming. Als je op je website je klanten om persoonsgegevens vraagt is er werk aan de winkel. Voor wat betreft je website hebben we een aantal to do’s voor je op een rijtje gezet.

Heb je al een SSL-certificaat?

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat alle gegevens die van en naar de bezoeker van je website gestuurd worden versleuteld zijn. Ook als een kwaadwillende deze gegevens onderschept zijn ze niet leesbaar. Verder geeft Google websites met een SSL-certificaat bonuspunten die de vindbaarheid van je website ten goede komt en geven browsers een melding dat je site onveilig is als je geen SSL-certificaat hebt. Als je een (contact)formulier op je website hebt staan waarin je vraagt om persoonsgegevens is onder de nieuwe privacywet een SSL certificaat zelfs verplicht.

Informatie over SSL certificaat

Contactformulieren

Als je een contactformulier op je website hebt staan zul je vanaf 25 mei aan de volgende regels moeten voldoen.

 1. Je bent verplicht om een SSL-certificaat op je website te gebruiken. Websitebezoekers versturen persoonsgegevens naar je toe en dat dient op een veilige manier te gebeuren.
 2. Je bent verplicht in je privacyverklaring te omschrijven welke gegevens je opslaat, voor welk doel en hoe lang deze bewaard zullen blijven. Verder moet je bezoekers informeren over hoe ze verwerkte persoonsgegevens kunnen opvragen, hoe ze die kunnen (laten) aanpassen of (laten) verwijderen.
 3. Gegevens moeten zo veilig mogelijk opgeslagen worden. Wij zorgen voor een adequate beveiliging van de servers waarop je website draait, je bent zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van je website, mailbox, etc.

Privacyverklaring

Het is verplicht om een privacyverklaring te plaatsen op je website als je persoonsgegevens verzamelt. Voor de definitie van persoonsgegevens verwijzen we je naar de uitleg over persoonsgegevens van Autoriteit Persoonsgegevens. In de privacyverklaring vermeld je welke gegevens je van je bezoekers opslaat, waarom je dat doet, hoe je de gegevens opslaat en voor hoe lang.

Bekijk de privacyverklaring van Just Host

Heb je een webshop? Raadpleeg de voorbeeld Privacy Policy van WebwinkelKeur.

Google Analytics

We krijgen veel vragen over Google Analytics. Verzamel je nu wel of niet persoonsgegevens als je webstatistieken van Google Analytics gebruikt? Op zich wel: Google Analytics verwerkt de IP-adressen van bezoekers, en dat zijn persoonsgegevens. Wel kun je de instellingen in Google Analytics zo aanpassen dat je via de webstatistieken geen persoonsgegevens meer opslaat.

Check hiervoor de Handleiding privacyvriendelijk instellen van Google Analytics .

Wil je de IP-adressen toch opslaan? Dan zul je daarvoor toestemming aan je websitebezoekers moeten vragen. Als ze die toestemming niet geven, dan mag je Google Analytics niet gebruiken zonder deze te anonimiseren.

YouTube

youtube privacymodus

Als je een video van YouTube op je website zet dan worden hierdoor ook gegevens van je bezoekers bijgehouden. Dit mag voortaan alleen nog nadat je toestemming hebt gevraagd. Je kunt een YouTube video ook embedden in de ‘Privacymodus’. Dat doe je als volgt:

Op de YouTube pagina van de betreffende video kies je voor ‘Delen’ en daarna voor ‘Insluiten’

Bij Opties voor insluiten kies je voor Privacymodus inschakelen. (zie bijgaande afbeelding)

Als je de privacymodus niet wilt inschakelen dan moet je dit vermelden in je privacyverklaring en zul je aan bezoekers toestemming moeten vragen.

Social media

Heb je op je website, onder bijvoorbeeld blogberichten, de mogelijkheid om items te delen op social media? Dan moet je daar voortaan ook melding van maken en toestemming voor vragen. Deze sharebuttons houden bij wie erop geklikt heeft en dat mag alleen als er vooraf toestemming is gegeven. Dus ook hiervoor moet je eerst toestemming vragen en in je privacyverklaring vermelden welke gegevens er worden opgeslagen en door wie.

Advertenties op Facebook of Google

Als je adverteert op Facebook of Google gebruik je vermoedelijk de Facebook Pixel en/of Google Adwords tag op je website. Deze mag je niet meer zonder toestemming gebruiken. Je moet dus in je privacyverklaring vermelden welke gegevens je verzamelt en toestemming vragen aan de websitebezoeker. Als een bezoeker geen toestemming geeft mag je geen gebruikersgegevens opslaan.

Verwerkersovereenkomst

Vanaf 25 mei 2018 ben je verplicht om een verwerkersovereenkomst af te sluiten met alle partijen die persoonsgegevens van jou / jouw bedrijf verwerken. Dat geldt ook voor klanten van Just Host. Normaal gesproken zul je zo’n verwerkersovereenkomst zelf aan een dergelijke partij moeten aanbieden. In ons geval bieden we je een verwerkersovereenkomst aan vanuit het klantenpanel. Wij verwerken tenslotte persoonsgegevens van onze klanten en bovendien slaan we (op onze servers) gegevens op van bezoekers van jouw website(s).

Cookie Instellingen WordPress

Bij deze nog een WordPress tip, aangezien velen met WordPress werken. Er zijn allerlei plugins waarmee je bezoekers van je website kunt vragen om akkoord voor het plaatsen van cookies of het instellen van de cookie voorkeuren. Een goed voorbeeld is plugin GDPR Cookie Compliance. Installeren -> Activeren -> kleuren instellen en Engelse teksten even naar Nederlandse vertalen en je bent al bijna klaar.

En verder

Je vindt hierboven alleen maar zaken die samenhangen met je website. De AVG omvat uiteraard nog veel meer dan deze onderdelen. Er zullen meer aandachtspunten zijn met betrekking tot gegevensverwerking (je e-mailboxen, externe diensten als Dropbox & OneDrive, boekhoudsystemen, externe agendasystemen, projectsystemen etc). En denk ook aan de beveiliging, zowel digitaal (platforms, je computer(s)) als fysiek (papier, kaartenbakken).

Hulp nodig?

Kom je ergens niet uit of zit je in tijdnood? Of heb je gewoon behoefte aan wat ondersteuning? We kunnen je helpen bij onderdelen die in dit bericht genoemd worden. Dat zijn de stappen die we goed begrijpen en zelf ook al hebben doorlopen. Neem contact met ons op en vermeld in je bericht wat je wilt uitbesteden zodat we je eerst kunnen laten weten wat dat zou kosten. Vanzelfsprekend hebben we voor bestaande klanten vriendelijke tarieven.

]]>
https://www.justhost.nl/wat-moet-je-doen-voor-de-avg-als-je-een-website-hebt/feed/ 4
Nieuw: .app domein registreren https://www.justhost.nl/nieuw-app-domein-registreren/ https://www.justhost.nl/nieuw-app-domein-registreren/#respond Sun, 06 May 2018 09:32:04 +0000 https://www.justhost.nl/?p=3992 .app domeinnaam registreren? Bestel en ga direct online! Just Host]]> .app domeinnaam registreren? Bestel en ga direct online! Just Host

Vanaf 8 mei beschikbaar: .app domein!

Vanaf 8 mei 2018 komt de .app-extensie beschikbaar en is het mogelijk je eigen .app domein te registreren!

Een .app domein registreren

Een .app domein is een must have voor app ontwikkelaars en softwarebedrijven. Eindelijk is de .app-extensie beschikbaar. Deze extensie zal niet alleen door houders van mobiele apps worden geregistreerd, maar ook door bijvoorbeeld webshop-eigenaren die verwachten in de toekomst een mobiele app te starten. Verder is de .app extensie ideaal voor platforms waar gediscussieerd wordt over apps.

Veel belangstelling voor .app domeinnaam

Mocht je plannen hebben voor een .app domein, wacht er dan niet te lang mee. De verwachting is dat er veel belangstelling is voor deze extensie. Met name ontwikkelaars / eigenaren van mobiele apps en bekende brands moeten snel zijn.

Verder zullen er domeinkapers zijn die (zoals altijd) proberen een graantje mee te pikken door snel wat mooie namen vast te leggen die ze in een later stadium voor hoge bedragen van de hand kunnen doen. Als je geen Trademark Clearinghouse registratie hebt kun je daar weinig tegen doen behalve ze voor zijn.

Voorwaarde .app domein

Op zich zijn er geen restricties, iedereen kan een .app domein vastleggen. Er is één voorwaarde: een SSL certificaat is verplicht.

Je kunt je gewenste .app domein(en) vastleggen, zodra je er een website op gaat installeren heb je een SSL certificaat nodig om de website goed te laten weergeven in browsers. Uiteraard mag dat ook een gratis Let’s Encrypt certificaat zijn.

Tarief .app domein

Bij Just Host kost een .app domein slechts € 15,95 ex. BTW per jaar!

]]>
https://www.justhost.nl/nieuw-app-domein-registreren/feed/ 0
Wildcard-certificaten Let’s Encrypt in 2018 https://www.justhost.nl/wildcard-certificaten-lets-encrypt-2018/ https://www.justhost.nl/wildcard-certificaten-lets-encrypt-2018/#respond Mon, 20 Nov 2017 10:07:55 +0000 https://www.justhost.nl/?p=3610 wildcard certificaten let's encrypt]]> wildcard certificaten let's encrypt

Wildcard-certificaten

Let’s Encrypt gaat vanaf januari 2018 wildcard-certificaten uitgeven. Wildcard-certificaten zijn een veelgevraagde functie en voor enkele Let’s Encrypt gebruikers zal het beschikbaar komen van wildcard-certificaten het HTTPS proces aanzienlijk vereenvoudigen.

Let’s Encrypt beveiligt momenteel 47 miljoen domeinen. Dit heeft in grote mate bijgedragen aan de omvang van versleutelde pagina’s op het web. Het gaat om een bijdrage van ongeveer 40% tot 58% versleutelde paginaladingen sinds de service van Let’s Encrypt beschikbaar kwam in december 2015.

Een wildcard-certificaat kan een onbeperkt aantal subdomeinen van een basisdomein beveiligen (bijvoorbeeld * .voorbeeld.nl). Hierdoor kunnen beheerders één certificaat en sleutelpaar gebruiken voor een domein en alle bijbehorende subdomeinen, waardoor de implementatie van HTTPS aanzienlijk vereenvoudigd wordt.

Wildcard-certificaten worden gratis aangeboden via het aankomende ACME v2 API-eindpunt . Let’s Encrypt zal in eerste instantie alleen domeinvalidatie via DNS ondersteunen voor wildcard-certificaten, maar mogelijk na verloop van tijd aanvullende validatie-opties overwegen.

Meer lezen over Let’s Encrypt?

Zie Verschil tussen Let’s Encrypt en betaalde SSL certificaten en Hoe installeer ik een Let’s Encrypt certificaat op mijn website?

]]>
https://www.justhost.nl/wildcard-certificaten-lets-encrypt-2018/feed/ 0
Toenemende dreiging ransomware voor WordPress websites https://www.justhost.nl/ransomware-wordpress/ Wed, 16 Aug 2017 11:52:10 +0000 https://www.justhost.nl/?p=3253 beveiliging servers]]> beveiliging servers

Toenemende dreiging ransomware voor WordPress websites

Het Wordfence-team heeft onlangs bericht over een toenemende dreiging van aanvallen van hackers die ransomware proberen te plaatsen op WordPress websites. Onderaan dit artikel staat de link naar de blog van Wordfence over dit onderwerp. Even een korte uitleg wat bedoeld wordt met ransomware:

Ransomware is kwaadaardige software die een hacker installeert op een computer, website of server. De aanvallers kunnen zo toegang verkrijgen in jouw systeem, omdat de ransomware automatisch geactiveerd wordt. Deze ransomware versleutelt alle bestanden met een moeilijk te ontcijferen encryptie. Je kunt dus geen gebruik maken van je data. De hackers vragen dan aan jou om hen te betalen om deze encryptie te verwijderen. Meestal gebeurt dit in Bitcoin’s, omdat deze betaalwijze een anonieme rekening mogelijk maakt. Deze zomer zijn er hacks met ransomware in Nederland voorgevallen bij grote bedrijven als APM/Maersk en TNT Express.

Ga nooit in op de betaalverzoeken van deze hackers, omdat dit de voortzetting van deze verspreiding van ransomware stimuleert. Verder heb je totaal geen garantie dat de hackers na betaling ook over de capabiliteit en wil beschikken de encryptie van je bestanden ongedaan te maken.

Bescherm je website tegen ransomware

Het voorkomen van hacks is het belangrijkste. Voorkomen is immers beter dan genezen. Om je te beschermen tegen hackers die ransomware plaatsen in je website is het maken van back-ups natuurlijk erg belangrijk. Als je de back-ups bewaart op dezelfde locatie als waar je website staat, worden ook de back-ups gegijzelt door deze ransomware en dat maakt ook de back-ups onbereikbaar. Het is dus zeer verstandig je back-ups op een andere externe locatie te bewaren, zodat je altijd beschikt over actuele websitebestanden. De back-ups kun je het beste bewaren op een offline locatie als een externe harde schijf of op een opslaglocatie in de cloud in bijvoorbeeld Dropbox of andere cloud services. Hoe je je WordPress website kunt back-uppen naar Dropbox met behulp van een plugin staat beschreven in het volgende artikel: Backup plugin WordPress BackWPup

Installeer een goede firewall in je website door bijvoorbeeld gebruik te maken Wordfence. In deze beveiligingsplugin zit een firewall geïntegreerd, die je website beschermt tegen dit soort aanvallen. Verder moet je deze Wordfence plugin goed instellen in je website. Wordfence scant onder andere je website op het aanwezig zijn van malware, etc. Ook wordt er voorkomen dat je ransomware kunt uploaden.

Klik nooit op verdachte links en e-mails. Open nooit schadelijke of onbetrouwbare koppelingen in berichten op Facebook, Twitter en andere sociale media of in chatberichten van Instant Messengers zoals Skype.

Bescherming door je website goed te onderhouden

Het goed onderhouden van je WordPress website is de belangrijkste beschermlaag tegen hackers. Bij goed onderhoud van een WordPress website hoort bijvoorbeeld ook het installeren van beveiligingsupdates van softwareontwikkelaars. Wil je je WordPress onderhoud liever overlaten aan professionals? Kies dan voor een WordPress onderhoudscontract bij Indigo Webstudio. Bij een onderhoudscontract zit ook een goed back-up plan voor je website inbegrepen. Zo gaat je website nooit verloren.

Bronartikel

]]>
DirectAdmin controlpanel restyling al gespot? https://www.justhost.nl/directadmin-controlpanel-restyling-al-gespot/ https://www.justhost.nl/directadmin-controlpanel-restyling-al-gespot/#respond Fri, 10 Mar 2017 20:01:01 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2932 Just Host hosting]]> Just Host hosting

DirectAdmin

Je DirectAdmin controlpanel is de omgeving waarin je je hostingpakket beheert bij Just Host. Hierin beheer je je domeinen, e-mailadressen, databases, en meer.
En geef toe: die omgeving is wel aan een opfrisser toe. Zo is het huidige panel (de huidige ‘skin’) niet responsive en dus onbruikbaar op een smartphone, tenzij je genoeg geduld hebt om elk scherm handmatig te vergroten en de pagina’s met je vingers rond te schuiven in het kleine scherm.

Dit dus:

directadmin just host

Nieuwe skin: Evolution

Maar: een nieuwe skin is onderweg: Evolution

En dat is een ware metamorfose! We volgen de ontwikkelingen al geruime tijd en nu komt de finish in zicht: 98% voltooid.

Voor het eerst is een demo omgeving met de nieuwe skin beschikbaar. En wat een verschil! Veel moderner en geschikt voor mobiele apparaten. Er wordt nog gewerkt aan de styling en de vertalingen, maar dit ziet er wel heel goed uit.

directadmin evolution just host

Zelf even kijken?

Wil je zelf even rondkijken? Dat kan! Ga naar de demo-omgeving van DirectAdmin en login met deze gegevens:

Standaard (user)account: login demo_user en wachtwoord demo
Reseller account: login demo_reseller en wachtwoord demo
Administrator account: login demo_admin en wachtwoord demo

Meer informatie

Voor meer informatie of het volgen van de vorderingen kun je terecht op de pagina met informatie over Evolution voor DirectAdmin.

]]>
https://www.justhost.nl/directadmin-controlpanel-restyling-al-gespot/feed/ 0
.shop domein registreren? Nu met korting! https://www.justhost.nl/shop-domein-registreren-actie/ https://www.justhost.nl/shop-domein-registreren-actie/#respond Tue, 27 Sep 2016 08:00:08 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2745 .shop domein registreren]]> .shop domein registreren

Per heden hebben we de .shop domein extensie toegevoegd aan het beschikbare rijtje domeinnaam extensies.

Een ideale optie voor je webshop. Registreer je eigen .shop domein nog dit jaar voor het actietarief van € 23,00 per jaar!

Tarief per 1 januari 2017: € 32,95 per jaar.

In de domeinzoeker kun je .shop domeinen checken op beschikbaarheid.

]]>
https://www.justhost.nl/shop-domein-registreren-actie/feed/ 0
Domeinverkopers / oplichters actief! https://www.justhost.nl/domeinverkopers-oplichters-actief/ https://www.justhost.nl/domeinverkopers-oplichters-actief/#comments Thu, 26 May 2016 07:06:22 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2618 Domein registreren]]> Domein registreren

Waarschuwing domeinverkoop

We hebben van diverse klanten vragen gekregen over het volgende.

Men is benaderd door een partij die zegt: “Iemand wil bij ons een .eu domeinnaam vastleggen waarvan u de .nl extensie al heeft. Dus we overleggen even of u hiermee akkoord gaat.” Dit is een voorbeeld, er zijn allerlei varianten mogelijk.

Niet iedereen herinnert zich de naam waaronder ze te werk gaan, maar een naam die naar voren komt is DNS Hosting.

Trap er niet in!

Dit is pure oplichterij: er is niemand die bij hen een domein vast wil leggen, dat is een smoes. Waar ze op uit zijn is een (of meerdere) domeinen verkopen tegen de hoofdprijs.

Ga niet met ze in zee. Als men je domeinen willen aansmeren en je wil die domeinen voor de zekerheid zelf vastleggen, bestel ze dan bij een gevestigde/bekende partij.

Deze praktijken bestaan al langer en keren steeds terug. Blijkbaar zijn deze oplichters weer actief.

Twijfel je? Neem even contact met ons op.

]]>
https://www.justhost.nl/domeinverkopers-oplichters-actief/feed/ 21
.yoga domein beschikbaar https://www.justhost.nl/yoga-domein/ https://www.justhost.nl/yoga-domein/#respond Mon, 09 May 2016 09:36:43 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2402 Domein registreren]]> Domein registreren

Per heden hebben we de .yoga domein extensie toegevoegd aan het beschikbare rijtje domeinnaam extensies.

Het tarief is 27,50 euro exclusief BTW per jaar.

In de domeinzoeker kun je .yoga domeinen checken op beschikbaarheid.

]]>
https://www.justhost.nl/yoga-domein/feed/ 0
Spam vanaf eigen domein? https://www.justhost.nl/spam-vanaf-eigen-domein/ https://www.justhost.nl/spam-vanaf-eigen-domein/#respond Thu, 24 Mar 2016 18:33:00 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2229 beveiliging servers]]> beveiliging servers

Spam vanaf eigen domein?

Sinds begin maart 2016 komt bij veel e-mailaccounts spam binnen die lijkt te zijn verzonden vanaf het eigen domein. In de mail zit een (kwaadaardig) .zip bestand.

De e-mail die wordt ontvangen eindigt op het eigen domein, wat er voor het @-teken staat is willekeurig: bestaande namen maar ook namen die niet bestaan, onbekende ‘eigen’ mailadressen dus.

Hoe komt dat?

Spammers worden steeds slimmer, dat is altijd al zo geweest. En daar lopen de spamfilters achteraan: die houden ook steeds meer tegen. Maar de spam die nu wordt verstuurd is een lastige: het SPF-record wordt genegeerd.

Het SPF record is een DNS-record, een instelling in je domein, die zegt: als e-mail wordt verzonden vanaf mijn eigen hostingserver en vanaf mijn eigen SMTP server, dan is de e-mail geen spam. Je kunt je voorstellen als deze ‘check’ achterwege blijft dat alles dan wordt doorgelaten. Erg vervelend.

Wat kan ik tegen deze spam doen?

Om de spam te minimaliseren is ons advies om in ieder geval (al is het maar tijdelijk) geen gebruik te maken van een ‘catch all’ adres. Verder wordt afgeraden op je eigen domein te ‘whitelisten’ in Spamassassin, de spamfilter in DirectAdmin.

Andere maatregelen?

Op dit moment hebben we nog geen 100% oplossing voor het ontvangen van deze spam. We hebben geprobeerd om de Spamassassin ‘learn’ functie in te zetten. Daarbij hebben we spamberichten ‘aangemeld’ in het systeem van Spamassassin om duidelijk te maken dat Spamassassin deze e-mails moet ‘leren als spam te zien’. Dit heeft niet het gewenste resultaat gehad.

Op dit moment testen we een andere spamfilter op een proefaccount om na te gaan of deze filter betere resultaten boekt dan Spamassassin. Naar verwachting is over 1-2 weken bekend wat de resultaten zijn.

Is het resultaat substantieel beter dan in Spamassassin dan gaan we de nieuwe spamfilter als aparte (betaalde) dienst aanbieden. Biedt het geen oplossing dan gaan we op zoek naar alternatieven.

Totdat er alternatieve oplossingen zijn zit er niks anders op dan de betreffende spam te verwijderen.

]]>
https://www.justhost.nl/spam-vanaf-eigen-domein/feed/ 0
Pas op: nepfacturen .NL Domein Host https://www.justhost.nl/nepfacturen-nl-domein-host/ https://www.justhost.nl/nepfacturen-nl-domein-host/#respond Tue, 15 Mar 2016 16:30:40 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2221 beveiliging servers]]> beveiliging servers

Je kunt er niet vaak genoeg voor waarschuwen, dus dat doen we bij deze.

Er worden de laatste dagen weer volop facturen verstuurd door NL Domein Host. Het onderwerp van de e-mail waarin de factuur als PDF wordt meegestuurd luidt:  Domeinregistratie 2016 / 2017

Hier een voorbeeld van zo’n factuur.

Heb je een dergelijke factuur ontvangen? Doe daar melding van bij Fraudehelpdesk.

Voor diensten die je bij ons hebt lopen ontvang je nooit facturen van derden. Heb je twijfels over ontvangen e-mails en/of facturen? Stuur het bericht aan ons door zodat we kunnen checken of het in orde is. Geen enkele moeite.

]]>
https://www.justhost.nl/nepfacturen-nl-domein-host/feed/ 0
Validatiefouten in Contact Form 7 oplossen https://www.justhost.nl/validatiefouten-contact-form-7-oplossen/ https://www.justhost.nl/validatiefouten-contact-form-7-oplossen/#respond Wed, 02 Mar 2016 11:01:28 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2185 Just Host instructies]]> Just Host instructies

Contact Form 7, een contactformulier plugin van WordPress, heeft sinds de laatste nieuwe update naar versie 4.4 een nieuwe feature ingebouwd: contactformulier validatie. Door middel van deze validatie kun je ervoor zorgen dat reacties via dit formulier keurig in je inbox belanden. Hoe moet je eventuele validatiefouten oplossen? We helpen je op weg.

In je dashboard vind je na de update van Contact Form 7 de volgende melding:

Melding over validatiefouten

Klik op de link die in de melding staat en je wordt naar een pagina geleid waar je je contactformulieren kunt valideren.

Valideer contact formulier

In het geval van deze website gaat het om drie verschillende formulieren. Klik op de knop “Validate x contact forms now” waarbij x staat voor het aantal formulieren dat jij hebt aangemaakt met de plugin. Nu gaat de plugin aan de slag om te kijken of er fouten zijn.

Als er validatiefouten zijn, krijg je dat te zien:

Schermafbeelding 2016-03-02 om 11.27.16

Je komt direct in je contact form scherm en daar wordt met rode letters aangegeven in welke formulieren de fouten zijn geconstateerd. Open nu het formulier met de fouten en klik door op het tabblad e-mail.

De plugin geeft aan dat de shortcode

[your-subject]

problemen geeft. Als je wil, kun je deze aanpassen, om de fout te herstellen, maar dit hoeft niet. Als je hem wil aanpassen, verander dit dan bijvoorbeeld als volgt:

Reactie contactformulier

Een andere, serieuzere validatiefout, die echt kan problemen geven, is een verkeerd ingesteld e-mailadres. Als een e-mailadres niet overeenkomt met de site-url kan een e-mail als spam gemarkeerd worden. Hierdoor kun je belangrijke e-mails missen. Pas dit e-mailadres dus aan naar een mailadres dat lijkt op info@jouwdomein.nl, waarbij je jouwdomein vervangt door je eigen url. Bijvoorbeeld: support@justhost.nl.

e-mailadres contactform 7

Klik nu op opslaan en als het goed is, zijn de validatiefouten opgelost.

Als je toch liever een alternatief e-mailadres wil gebruiken, bijvoorbeeld gmail of hotmail, dan is er een plugin die je kunt installeren om toch zeker te weten dat de mail binnenkomt: bijvoorbeeld Easy WP SMTP.

Mocht je vragen hebben, kun je ons altijd bereiken via het contactformulier of via Twitter of het bovenstaande mailadres. We helpen je graag!

]]>
https://www.justhost.nl/validatiefouten-contact-form-7-oplossen/feed/ 0
Nieuwe extensie beschikbaar: .love domein https://www.justhost.nl/nieuwe-extensie-love-domein/ https://www.justhost.nl/nieuwe-extensie-love-domein/#respond Mon, 15 Feb 2016 20:23:49 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2175 Domein registreren]]> Domein registreren

Per heden hebben we de .love domein extensie toegevoegd aan het beschikbare rijtje domeinnaam extensies.

Het tarief is 27,50 euro exclusief BTW per jaar.

In de domeinzoeker kun je .love domeinen bekijken op beschikbaarheid.

]]>
https://www.justhost.nl/nieuwe-extensie-love-domein/feed/ 0
Afscherming persoonsgegevens domeinnamen https://www.justhost.nl/afscherming-persoonsgegevens-domeinnamen/ https://www.justhost.nl/afscherming-persoonsgegevens-domeinnamen/#respond Sat, 30 Jan 2016 08:46:01 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2165 Domein registreren]]> Domein registreren

Met ingang van 1 maart 2016 wordt de weergave van persoonsgegevens bij het opvragen van de whois gegevens van .nl domeinen bij de SIDN verder ingeperkt.

Wat is SIDN?

sidn logo

De SIDN is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Deze stichting beheert alle .nl domeinen die worden geregistreerd. Op de website van SIDN is het mogelijk een domeinnaam te controleren op beschikbaarheid en bovendien na te gaan wie de houder is van de betreffende domeinnaam. Hierbij worden de namen weergeven van de houder (de eigenaar), het administratieve contact (meestal ook de houder) en het technische contact (meestal de host).

Sinds 2010 wordt in de whois de naam van de houder weergegeven en van het administratieve contact het e-mailadres.

Wat zijn whois gegevens?

Whois wordt uitgesproken als het Engelse ‘Who is’ en is een protocol om gegevens van een domeinnaam te achterhalen. Dus niet alleen de beschikbaarheid maar ook gegevens over de houder en andere contacten en de nameservers waaraan een domein is gekoppeld.

Wat gaat er veranderen?

Met ingang van 1 maart 2016 wordt de weergave van de whois gegevens als volgt veranderd.

ParticulierZakelijk
Huidige situatieNieuwe situatieHuidige situatieNieuwe situatie
Naam domeinnaamhouderVerplichtNiet zichtbaarVerplichtVerplicht
Adresgegevens domeinnaamhouderNiet zichtbaarNiet zichtbaarNiet zichtbaarOptioneel, standaard niet zichtbaar
E-mailadres administratief contactpersoonVerplichtVerplichtVerplichtVerplicht

Persoonsgegevens aanpassen?

In het geval je gegevens die zijn gekoppeld aan je domein(en) onjuist zijn, of je als bedrijf de optionele informatie wilt tonen, dan kun je dat bij ons melden. Wij zorgen er dan voor dat de juiste gegevens bij de SIDN terecht komen.

Opvragen niet getoonde informatie

In bijzondere situaties zoals hieronder genoemd is het mogelijk om meer informatie op te vragen over een domeinnaamhouder, ook als dit om een particuliere houder gaat. Deze mogelijkheid is nu alleen nog voorbehouden aan in Nederland gevestigde advocaten en gerechtsdeurwaarders.
Deze regeling wordt uitgebreid. Vanaf 1 maart kan iedereen met een aantoonbaar belang nadere gegevens van een domeinnaamhouder opvragen voor de volgende doeleinden:

 • voor het oplossen van technische problemen in verband met de werking van het internet
 • ten behoeve van de bescherming van intellectuele eigendomsrechten
 • ter voorkoming en bestrijding van illegale en schadelijke inhoud op het internet.

Vanaf 1 maart is daarvoor een speciaal formulier beschikbaar, te downloaden op de website van de SIDN.

]]>
https://www.justhost.nl/afscherming-persoonsgegevens-domeinnamen/feed/ 0
Prijsverhoging .be domein https://www.justhost.nl/prijsverhoging-be-domein/ https://www.justhost.nl/prijsverhoging-be-domein/#respond Wed, 06 Jan 2016 15:11:50 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2161 Domein registreren]]> Domein registreren

Onlangs heeft de .be registry de prijs voor domeinnamen met de .be extensie verhoogd. De reden van de verhoging is, zoals men zelf aangeeft, de hogere kosten die zijn gemoeid met het onderhoud van de systemen en beveiliging van online platforms.

Door de scherpe marges die Just Host hanteert, zijn wij helaas genoodzaakt deze prijsverhoging voor het .be domein ook aan onze klanten door te berekenen. De prijsverhoging is als volgt:

Huidig tarief per jaar: 5,00 euro

Tarief per 6 januari 2016: 6,00 euro

Voor domeinnamen die op of voor 5 januari 2016 voor een jaar zijn verlengd zijn nog belast met 5 euro/jaar.

]]>
https://www.justhost.nl/prijsverhoging-be-domein/feed/ 0
Phishing mails in omloop https://www.justhost.nl/phishing-mails-in-omloop/ https://www.justhost.nl/phishing-mails-in-omloop/#respond Tue, 17 Nov 2015 10:11:17 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2087 Domein registreren]]> Domein registreren

LET OP! Er zijn phishing mails in omloop, die verstuurd worden vanuit de registries ENOM en PSI-USA. Deze waarschuwen ervoor dat ze al meerdere keren contact hebben geprobeerd te krijgen over misbruik van de domeinnaam en dat ze, bij uitblijven van gepaste actie, over zullen gaan tot blokkade van de domeinnaam.

Het gaat hier om een phishing e-mail, waar je NIET op moet reageren en überhaupt geen actie op hoeft te ondernemen.  Voor meer informatie, zie de volgende links van ENOM en PSI-USA zelf:

http://www.enom.com/kb/kb/kb_2000-phishing-alert.htm en InternetX blog

Deze e-mail wijzigt niets aan de status van de domeinnaam. Deze blijft in je bezit, wordt niet geblokkeerd of opgeheven (tenzij je een opzegging hebt aangevraagd natuurlijk).

Mocht je twijfelen of vragen hebben, horen we dat natuurlijk graag.

]]>
https://www.justhost.nl/phishing-mails-in-omloop/feed/ 0
Een eigen URL shortener – hoe doe ik dat? https://www.justhost.nl/een-eigen-url-shortener-hoe-doe-ik-dat/ https://www.justhost.nl/een-eigen-url-shortener-hoe-doe-ik-dat/#comments Sun, 26 Jul 2015 09:39:40 +0000 https://www.justhost.nl/?p=2006 Domein registreren]]> Domein registreren

URL shortener – wat is dat?

Een URL shortener vertaalt een lange URL naar een korte URL zonder het doeladres te wijzigen. Voorbeeld: de originele URL van dit blogbericht is https://www.justhost.nl/2015/07/26/een-eigen-url-shortener-hoe-doe-ik-dat/ ‎en via http://justho.st/eigenurl kom je uit op hetzelfde bericht maar met minder karakters. Deze functie is met name handig op Twitter, waar berichten beperkt zijn tot 140 karakters.

Je eigen custom URL shortener

Een paar bekende en gratis URL shorteners die je kunt gebruiken zijn Bitly, TinyURL, Google URL en Ow.ly. Maar hoe leuk is het om je eigen URL shortener te hebben? Een paar onlangs in gebruik genomen URL shorteners op een rijtje:

zoekje.me voor @ZoekJeMee, korte URL’s die ook erg makkelijk te onthouden zijn.
justho.st voor @justhostnl, kort, maar ook herkenbaar qua naam
indig.ooo voor @indigonl

Hoe kom je aan zo’n URL shortener?

Just Host Domainr


Stap 1: vind een korte domeinnaam die past bij je bedrijfsnaam of nickname op het web.

Een handige tool om te zoeken naar beschikbare opties is Domainr.

De zoekopdracht naar onze opties zie je in bijgaande screenshot. Er is voor justho.st gekozen. Die hebben we geregistreerd.

Niet alle domeinextensies zijn even makkelijk verkrijgbaar. Elke host biedt .com en .nl aan, maar minder gebruikte extensies zoals .li of .st zijn lastiger te vinden. Vraag je host of ze jouw gevonden extensie aanbieden en zo ja voor hoeveel.

Je kunt uiteraard ook bij ons terecht voor dergelijke domeinen.
Staat je extensie niet in ons overzicht van domeintarieven, vraag de prijs even op.

Stap 2: DNS instellingen

De makkelijkste manier om je domein als shortener in gebruik te nemen is een koppeling met Bitly. Om dit te realiseren moet het domein een specifieke DNS instelling krijgen: het domein moet met een zogenaamd A-record verwezen worden naar IP-adres 69.58.188.49. Als je niet weet hoe dat in zijn werk gaat, vraag je host om dat in orde te maken.

Stap 3: Even geduld

Het duurt even voor het domein met het gekoppelde A-record live is op het web. Het is erg afhankelijk van de extensie hoe lang dat duurt. Een .li gaat snel, maar voor onze .st duurde het een aantal uren voor we ermee verder konden.

Stap 4: koppelen aan Bitly

Je hebt (minimaal) een gratis account nodig bij Bitly. Zodra je account actief is ga je in je account naar Settings -> tab Advanced.

In dat scherm zie je een sectie ‘Branded short domain’ waar je je eigen domeinnaam kunt invoeren. Zie screenshot.

Custom short URL

Zodra die is toegevoegd kun je bij sectie Short domain kiezen voor je standaard domein voor Bitly: kies jouw nieuwe domein.

In onderstaande screenshot zie je hoe het nu staat: standaard justho.st als domein, en een redirect naar dit artikel.

justhost-5

Stap 5: Bitly instellen als URL shortener in je Twitter app

Koppel je Bitly account aan je Twitter account(s) in je Twitter app.

Alternatief voor Bitly: YOURLS

Als je je URL shortener zelf wil ‘draaien’ in plaats van koppelen aan Bitly, dan kun je gebruik maken van YOURLS.

Heb je vragen? Laat hieronder even een reactie achter.

]]>
https://www.justhost.nl/een-eigen-url-shortener-hoe-doe-ik-dat/feed/ 3
.frl domein registreren – landrush fase https://www.justhost.nl/frl-domein-registreren-landrush-fase/ https://www.justhost.nl/frl-domein-registreren-landrush-fase/#respond Sat, 07 Feb 2015 14:29:51 +0000 https://www.justhost.nl/?p=1896 Domein registreren]]> Domein registreren

Via Just Host kun je vanaf 7 februari 2015 je .frl domeinnaam preregistreren in de landrush fase. Deze fase duurt tot en met 2 april 2015 16:00u.

Domeinnamen die worden geregistreerd in de landrush fase zullen toegekend worden volgens het volgende principe:

 1. De eerste rechthebbende zijn merknaamhouders
 2. De tweede rechthebbende zijn overheidsinstellingen
 3. De derde rechthebbende zijn bedrijven
 4. De laatste rechthebbende op een domeinnaam zijn particulieren

Indien er meerdere bedrijven of personen dezelfde domeinnaam hebben aangevraagd dan zal de domeinnaam verloot worden aan het einde van de landrush fase.

Na 2 april 2015 zullen de uitslagen van de preregistraties bekend worden gemaakt.

]]>
https://www.justhost.nl/frl-domein-registreren-landrush-fase/feed/ 0
Nieuwe BTW-regels per 1 januari 2015 https://www.justhost.nl/nieuwe-btw-regels-per-1-januari-2015/ https://www.justhost.nl/nieuwe-btw-regels-per-1-januari-2015/#respond Sun, 28 Dec 2014 14:13:30 +0000 https://www.justhost.nl/?p=1885 Just Host nieuws]]> Just Host nieuws

Met ingang van 1 januari 2015 verandert de BTW voor particulieren en bedrijven die diensten afnemen en gevestigd zijn in een ander EU-land. Details over deze zogenaamde MOSS-regeling vind je op de website van de belastingdienst.

Dat deze nieuwe regeling nogal wat haken en ogen heeft en praktisch eigenlijk niet goed uitvoerbaar is, blijkt uit het artikel over de nieuwe BTW-MOSS wet van Thamara Zijlstra.* Dit artikel is helaas niet meer beschikbaar

In de praktijk houdt dit in dat alle klanten het BTW-tarief betalen dat in het land waarin men gevestigd is geldt. Voor particulieren uit België zal dit voor nu geen verschil maken: daar is het tarief net als in Nederland ook 21%. In landen als Duitsland, UK, Italië valt de BTW wel hoger of lager uit.

Heb je vragen over deze regeling of straks over je nieuwe factuur in 2015? Neem even contact met ons op.

]]>
https://www.justhost.nl/nieuwe-btw-regels-per-1-januari-2015/feed/ 0
Just Host App beschikbaar! https://www.justhost.nl/just-host-app-beschikbaar/ https://www.justhost.nl/just-host-app-beschikbaar/#respond Tue, 21 Oct 2014 18:16:35 +0000 https://www.justhost.nl/?p=1809 Just Host nieuws]]> Just Host nieuws
just host app icon

Vanaf heden kun je de Just Host App voor iOS en voor Android downloaden in de App Store.

De App is gericht op gebruiksgemak: eenvoudig met je smartphone checken welke domeinen nog vrij zijn en bestellen, op de hoogte blijven van nieuws, je eigen gegevens raadplegen en snel een ticket aanmaken voor een supportvraag. De App is geschikt voor de gangbare modellen smartphones, maar kan ook worden geïnstalleerd op tablets.

Functionaliteiten

In de App kun je het volgende:

 • Domeinen zoeken die nog beschikbaar zijn (ruim 50 extensies)
 • Domeinen en/of hosting en/of SSL certificaten bestellen, als nieuwe of bestaande klant en online afrekenen
 • Nieuwe tickets plaatsen en bestaande tickets bekijken
 • Nieuws lezen
 • Je klantgegevens en facturen raadplegen
 • Openstaande facturen online betalen met iDEAL, PayPal of automatische incasso
 • Abonnementen bekijken en opzeggen
 • Je domeinen raadplegen en token opvragen

Notificaties

De App geeft notificaties zodra:

 1. Er een nieuwsbericht wordt gepubliceerd
 2. We hebben gereageerd op je ticket
]]>
https://www.justhost.nl/just-host-app-beschikbaar/feed/ 0
Nieuw: .house en .lawyer domein https://www.justhost.nl/nieuw-house-en-lawywer-domein/ https://www.justhost.nl/nieuw-house-en-lawywer-domein/#respond Sat, 11 Oct 2014 14:45:24 +0000 https://www.justhost.nl/?p=1736 Domein registreren]]> Domein registreren

Vanaf heden hebben we de gTLD’s .house (27,50 euro per jaar) en .lawyer (42,00 euro per jaar) toegevoegd aan beschikbare domeinnaam extensies. Je kunt de domeinzoeker gebruiken om na te gaan of jouw gewenste naam nog vrij is en desgewenst bestellen.

]]>
https://www.justhost.nl/nieuw-house-en-lawywer-domein/feed/ 0
Een blog op eigen domein https://www.justhost.nl/een-blog-op-eigen-domein/ https://www.justhost.nl/een-blog-op-eigen-domein/#comments Sun, 08 Jun 2014 16:58:09 +0000 http://www.justhost.nl/?p=1609 Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

Bloggen op Blogspot en WordPress

Onder de bloggers op Blogspot en WordPress.com is vaak verwarring over het in gebruik nemen van een eigen domein en/of het overstappen naar WordPress.org. In dit artikel een uitleg over een blog op eigen domein en per keuze een overzicht wat je daarvoor nodig hebt.

1. Je hebt Blogspot maar wilt een eigen domein

Je huidige blog heb je op Blogspot
De huidige URL is mijnnaam.blogspot.com
Je wilt blijven bloggen op Blogspot, maar dan op URL mijnnaam.nl of mijnnaam.com

Wat heb je nodig: alleen een eigen domein, geen hosting.
Blogger verkoopt geen domeinen, maar een elders bestaande domeinnaam kun je wel (laten) koppelen.

2. Je hebt WordPress maar wilt een eigen domein

Je huidige blog heb je op WordPress
De huidige URL is mijnnaam.wordpress.com
Je wilt blijven bloggen op wordpress.com, maar dan op URL mijnnaam.nl of mijnnaam.com

Wat heb je nodig: alleen een eigen domein, geen hosting.
Je kunt je domein via wordpress.com kopen maar het is makkelijker om dat bij een Nederlands bedrijf te bestellen. Naast je eigen domein betaal je 13 dollar per jaar aan wordpress.com om je domein te kunnen koppelen.

3. Je hebt Blogspot maar wilt naar WordPress(.com)

Je wilt je blog op mijnnaam.blogspot.com overzetten naar mijnnaam.wordpress.com. Dat kun je eenvoudig zelf, zonder je blogs en reacties kwijt te raken. Blogtrommel heeft een artikel met instructievideo geschreven over het overstappen van blogspot.com naar wordpress.com.

Je hoeft hiervoor alleen een gratis account op wordpress.com aan te maken.

4. Je hebt WordPress(.com) maar wilt meer vrijheid

Je huidige blog heb je op wordpress.com, maar je wilt meer: vrije keuze qua thema en styling, en gebruik van plugins. Dat kan door over te stappen naar zelf gehoste WordPress, ook wel WordPress.org genoemd.

Wat heb je nodig: een een eigen domein (tenzij je al een eigen domein hebt), en een hostingpakket. Als je deze bij ons bestelt verzorgen wij het overzetten van je wordpress.com data naar een zelf gehoste WordPress.org omgeving, kosteloos. Je blogberichten, afbeeldingen en reacties gaan dan 1 op 1 mee, er gaat niets verloren.

5. Je hebt Blogspot maar wilt WordPress.org

Je blogt op blogspot.com maar wilt overstappen naar zelf gehoste WordPress, WordPress.org.

Wat heb je nodig:  een een eigen domein (tenzij je al een eigen domein hebt), en een hostingpakket. Als je deze bij ons bestelt verzorgen wij het overzetten van je blogspot.com data naar een zelf gehoste WordPress.org omgeving, kosteloos. Je blogberichten, afbeeldingen en reacties gaan dan 1 op 1 mee, er gaat niets verloren.

Heb je vragen over dit onderwerp of kom je er zelf niet helemaal uit? Laat hieronder een reactie achter, of neem contact met ons op.

[button link=”https://www.justhost.nl/hosting-pakketten” color=”orange” newwindow=”yes”] Nu bestellen[/button]

]]>
https://www.justhost.nl/een-blog-op-eigen-domein/feed/ 3
Nieuw: .club domeinnaam extensie https://www.justhost.nl/nieuw-club-domeinnaam-extensie/ https://www.justhost.nl/nieuw-club-domeinnaam-extensie/#respond Fri, 09 May 2014 19:16:59 +0000 http://www.justhost.nl/?p=1572 Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

Op 15 maart 2014 hebben we een 10-tal nieuwe extensies toegevoegd die je kunt bestellen, zogenaamde gTLD extensies.

Per heden kun je ook een .club domein bestellen. Deze extensie is bij uitstek geschikt voor sportclubs en verenigingen. Een .club domein is te bestellen voor slechts 11,25 euro exclusief BTW per jaar.

Heb je een andere gTLD gezien die je wilt registreren of waar je vragen over hebt? Laat hieronder een reactie achter of neem contact met ons op.

]]>
https://www.justhost.nl/nieuw-club-domeinnaam-extensie/feed/ 0
Nieuwe gTLD domeinen nu beschikbaar https://www.justhost.nl/nieuwe-gtld-domeinen-nu-beschikbaar/ https://www.justhost.nl/nieuwe-gtld-domeinen-nu-beschikbaar/#respond Sat, 15 Mar 2014 12:41:13 +0000 http://www.justhost.nl/?p=1495 Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

Met ingang van vandaag zijn 10 nieuwe domeinnaam extensies toegevoegd aan ons bestelformulier.

Wat zijn gTLD domeinen?

Er zijn twee typen domeinnaam extensies:

 • Landcode TLD’s (ccTLD’s): extensies die zijn gekoppeld aan landen, voorbeelden hiervan zijn .nl (Nederland), .be (België) et cetera
 • Generieke TLD’s (gTLD’s): algemene extensies, voorbeelden hiervan zijn .org, .com, .info, .biz et cetera

Meer informatie vind je in deze video [3 min]

Nieuwe gTLD domeinen

Naast de bestaande 20 generieke extensies zijn er in rap tempo honderden nieuwe gTLD’s aangevraagd en toegekend. Je vindt ze in de volgende categorieën:

 • Brand gTLD, gekoppeld aan een merk, zoals .nike of .bmw
 • Geographic gTLD, gekoppeld aan een stad of regio, zoals  .amsterdam of .africa
 • Community gTLD, waarmee je je als groep kunt onderscheiden, zoals .singles of .gay
 • Generic & Services gTLD, hierbij gaat het meer om algemene termen zoals .tips, of .baby

Nu te bestellen

Er zijn al veel nieuwe gTLD’s beschikbaar. Andere komen in de loop van dit en volgend jaar beschikbaar. We hebben uit het totale aanbod zoals dat er nu is 10 extensies gekozen waarvan wordt verwacht dat daar veel animo voor zal zijn:

.camera
.clothing
.directory
.graphics
.guru
.photos
.photography
.tips
.shoes
.today

Vragen?

Heb je een andere gTLD gezien die je wilt registreren of waar je vragen over hebt? Laat hieronder een reactie achter of neem contact met ons op.

]]>
https://www.justhost.nl/nieuwe-gtld-domeinen-nu-beschikbaar/feed/ 0
WordPress zonder reclame? https://www.justhost.nl/wordpress-zonder-reclame/ https://www.justhost.nl/wordpress-zonder-reclame/#comments Sat, 11 Jan 2014 12:22:08 +0000 http://www.justhost.nl/?p=1337 Just Host - webhosting]]> Just Host - webhosting

WordPress.com en reclame

Als je een gratis blog hebt op wordpress.com worden bezoekers van je blog die niet ingelogd zijn op wordpress.com geconfronteerd met reclame. WordPress gebruikt de inkomsten op advertenties om het platform gratis te kunnen houden.

Je kunt je blog vrij van reclame krijgen door te upgraden naar een zogenaamd Ad Free versie. Je betaalt daarvoor 30 dollar per jaar.

Alternatief

De bijdrage die je moet betalen om een blog zonder advertenties te hebben kun je ook gebruiken om WordPress op eigen hosting te laten draaien. Voor enkele tientjes per jaar heb je een hostingpakket waar je het gratis WordPress pakket op kunt installeren. Je bent dan niet alleen van de advertenties af maar pakt ook de volgende voordelen mee:

 • zelf bepalen welk thema je kiest voor je blog
 • je kunt gebruik maken van plugins om je blog met diverse functies uit te breiden
 • kies je eigen URL / domeinnaam. Deze optie bestaat op wordpress.com ook maar daarvoor betaal je meer (gemiddeld het dubbele) dan bij Nederlandse hosters die domeinnamen verkopen

Hulp bij overstappen

Wil je overstappen van wordpress.com naar een zelf gehoste WordPress blog en geen idee hoe? Maak gebruik van de gratis website verhuizing.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem even contact met ons op.

]]>
https://www.justhost.nl/wordpress-zonder-reclame/feed/ 2
Gratis website verhuizen https://www.justhost.nl/gratis-website-verhuizen/ https://www.justhost.nl/gratis-website-verhuizen/#respond Sat, 17 Aug 2013 12:32:22 +0000 http://www.justhost.nl/?p=1285 Just Host - webhosting]]> Just Host - webhosting

In dit artikel een ander voordeel van hosten bij Just Host:

Punt 2: Domein en website verhuizen, zo makkelijk kan het zijn.

Ik wil overstappen naar een andere host, maar geen idee hoe ik dat moet doen en als ik wat fout doe ben ik mijn website kwijt.

Herkenbare uitspraak? Is ook niet zo gek: bij elke webhost is de manier waarop je je domein(en) weg kunt verhuizen net even anders. Bovendien is het verhuizen van een website met database, denk aan WordPress, Joomla! of Magento, voor de gemiddelde internetgebruiker nog niet zo eenvoudig.

Wat kan er misgaan?

Een paar voorbeelden uit de praktijk:

 • Het domein wordt stopgezet in plaats van beschikbaar gesteld voor verhuizing. In zo’n geval komt de domeinnaam in quarantaine: alleen de laatste eigenaar (jijzelf) kunt het domein ’terughalen’. Deze werkwijze is bedoeld als ‘bedenkperiode’. Op zich kan de domeinnaam niet in handen vallen van derden gedurende deze periode, maar het uit quarantaine halen van een domeinnaam kan een dure grap zijn. De tarieven hiervoor lopen per webhost ver uiteen. Toch zonde als het niet de bedoeling was om je domein te verhuizen. Tip: zit je domeinnaam onbedoeld in quarantaine? Informeer bij zowel de oude als de nieuwe host wat het kost om de domeinnaam terug te halen en kies de goedkoopste partij.
 • Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat je website niet automatisch mee verhuist met je domeinnaam. Gelukkig komt het niet zo vaak voor, maar we hebben het een aantal keren aan de hand gehad dat een hostingpakket vlak voor het einde van de contractvervaldatum is opgezegd, domeinen weg verhuisd en website(s) offline. Het kan dan knap lastig zijn om nog aan de website bestanden te komen en als je pech hebt betaal je daar een vergoeding voor aan de vorige host.

Onze oplossing: gratis verhuisservice

Al geruime tijd bieden we kosteloos ondersteuning aan nieuwe klanten, bij zowel de verhuizing van domeinnamen als het verhuizen van bijbehorende websites. In het geval de nieuwe klant geen idee heeft waar te beginnen nemen we het hele traject voor onze rekening, in andere gevallen gaat het alleen om het verplaatsen van de website. Dat kost toch tijd? Ja dat klopt, maar voor ons zijn deze werkzaamheden routine en weinig extra moeite. En we weten dan ook zeker dat het proces goed verloopt, zonder downtime. We houden je van alle stappen op de hoogte, wel zo zorgeloos.

Hoe werkt het?

Sta je op het punt om je domein(en) en/of website(s) te verhuizen naar ons maar weet je niet waar te beginnen? Stuur ons een e-mail, zet daarin om welk domein het gaat en dat er ook een website meeverhuisd dient te worden. Van daaruit helpen we je verder.

Zo makkelijk kan een verhuizing zijn.

Nu bestellen

]]>
https://www.justhost.nl/gratis-website-verhuizen/feed/ 0
Klantenpanel uitgebreid https://www.justhost.nl/klantenpanel-uitgebreid/ https://www.justhost.nl/klantenpanel-uitgebreid/#comments Tue, 01 Jan 2013 20:54:32 +0000 http://www.justhost.nl/?p=1041 Just Host nieuws]]> Just Host nieuws

Het klantenpanel is vernieuwd en uitgebreid. Los van een nieuw jasje en verbeterde indeling zijn de volgende functies toegevoegd:

 • Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen naast iDEAL en PayPal kiezen voor automatische incasso
 • In het klantenpanel is een domeinzoeker opgenomen met koppeling naar het bestelformulier
 • Naast Nederlands is het panel nu ook in het Engels beschikbaar (op verzoek)
 • Zelf online diensten stopzetten
 • Online  de verhuiscode voor domeinen opvragen, direct beschikbaar
 • Zelf domeinhouder gegevens wijzigen
 • Voorheen kreeg je voor afloop van het jaar een herinnering voor je dienst(en) zodat je nog tijdig kon opzeggen als je dat wilde. Vanaf nu krijgen particulieren (conform de Wet van Dam) een herinnering om hun dienst(en) actief te verlengen
 • Bij betaling met iDEAL wordt de betaaldatum op de factuur vermeld
 • Bestellen mogelijk vanuit Bonaire en Curaçao
 • Bij tickets kunnen bijlagen worden toegevoegd.
]]>
https://www.justhost.nl/klantenpanel-uitgebreid/feed/ 8
Instellen email in Mac Mail https://www.justhost.nl/instellen-email-in-mac-mail/ https://www.justhost.nl/instellen-email-in-mac-mail/#respond Sun, 22 Jul 2012 08:59:00 +0000 http://www.justhost.nl/instellen-mailadres-in-mac-mail/ Just Host instructies]]> Just Host instructies

We krijgen steeds vaker vragen over het instellen van email in Mac Mail. Er is een nieuw mailadres aangemaakt op het eigen domein, en men vraagt hoe de mail op de Mac kan worden binnen gehaald. Je kunt je mail altijd benaderen via webmail: http://www.jouwdomein.nl/webmail Hieronder een stappenplan voor het instellen van een nieuw mailadres in Mac Mail. In de beschrijving is rekening gehouden met taal Engels, maar de beschrijving is duidelijk genoeg om dat te vertalen naar Nederlands, als je Mac Mail in Nederlands hebt draaien.

 1. Open Mac mail en ga bovenin naar Mail -> Preferences
 2. Kies tabblad accounts, en klik linksonder op de +
 3. Voer naam, mailadres en wachtwoord in en klik ‘continue’
 4. Mac mail gaat servers zoeken, die zal hij (nog) niet vinden. Klik bij foutmeldingen (welke ook) ‘cancel’
 5. Je komt nu in scherm ‘Incoming Mail server’.
  Account type: POP
  Description: geef hier voor jezelf een herkenbare naam aan
  Incoming mailserver: mail.jouwdomein.nl
  User name: volledige mailadres
  Password: je eigen wachtwoord, en klik ‘continue’
 6. Er kunnen weer foutmeldingen komen, klik steeds ‘cancel’ en uiteindelijk weer op ‘continue’
 7. Scherm ‘Incoming mailsecurity’: laat vakje SSL uit, Authentication: Password, klik continue
 8. Outgoing Mail server:
  Description: geef hier voor jezelf een herkenbare naam aan
  Outgoing mail server: mail.jouwdomein.nl
  Use only this server: aanvinken
  Use Authentication: aanvinken
  User name: volledige mailadres
  Password: wachtwoord
  Klik continue, zie ook punt 6
 9. Outgoing Mail Security: Laat SSL uit en kies Authentication: Password
 10. Klik continue, je krijgt nu een samenvatting. Vink ‘Take account online’ aan en klik ‘create’

Test inkomende en uitgaande mail door jezelf een mail te sturen vanaf een ander mailaccount en deze te beantwoorden.

Kom je er niet uit of bekijk je de instructie liever in de vorm van een video? Dat kan ook, bekijk dan de hier de instructievideo.

]]>
https://www.justhost.nl/instellen-email-in-mac-mail/feed/ 0
.xxx domeinnamen https://www.justhost.nl/xxx-domeinnamen/ https://www.justhost.nl/xxx-domeinnamen/#respond Tue, 29 Nov 2011 19:58:00 +0000 http://www.justhost.nl/per-6-december-2011-xxx-domeinnamen/ Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

Vanaf dinsdag 6 december a.s. wordt het mogelijk om .xxx domeinnamen te registreren.

Domeinnamen met de .xxx extensie zijn bedoeld voor websites van de erotische industrie.

Een .XXX domeinnaam kan door iedereen geregistreerd worden echter wordt de domeinnaam alleen geactiveerd wanneer de registrant lid is van de ‘sponsored community’.

De ‘sponsored community’ zijn personen of bedrijven die zijn verbonden aan de erotische industrie.

Meer informatie over de ‘sponsored community vind je op de website van de .xxx registry:
Who Qualifies for the sponsored community?

Indien je geen lid bent van de ‘sponsored community’ kun je dus wel een .xxx domeinnaam registreren maar wordt deze niet geactiveerd. De registratie heeft dan b.v. als doel je (bedrijfs)naam met de .xxx extensie te beschermen tegen kwaadwillenden.

De registratie van een .xxx domein kost 105,00 per jaar, je kunt bestellen door gebruik te maken van het contactformulier.

]]>
https://www.justhost.nl/xxx-domeinnamen/feed/ 0
Instellen email in Outlook https://www.justhost.nl/instellen-email-in-outlook/ https://www.justhost.nl/instellen-email-in-outlook/#comments Thu, 18 Aug 2011 11:52:00 +0000 http://www.justhost.nl/instellen-e-mail-in-outlook/ Just Host instructies]]> Just Host instructies

Er komen regelmatig vragen binnen over het instellen van mailadressen in een mailprogramma. Aangezien de meeste gebruikers Outlook gebruiken voor het beheren van e-mail geven we hieronder een overzicht van alle instellingen voor email in Outlook:

Allereerst een opmerking:

Bij het aanmaken van een nieuw hostingpakket wordt standaard één e-mailadres aangemaakt. Stel dat de login naam van je hostingpakket justhost is, dan is het bijbehorende default e-mailadres justhost@jouwdomein.nl. Voor dit e-mailadres is de gebruikersnaam (ook in Outlook) justhost.
Voor elk nieuw e-mailadres dat je zelf in DirectAdmin aanmaakt is de gebruikersnaam gelijk aan het volledige e-mailadres. In het voorbeeld hieronder gebruiken we het nieuw aangemaakte mailadres support@justhost.nl en wachtwoord Ticket1234.

Outlook:

Gebruikersgegevens:
Naam: Just Host – support
E-mailadres: support@justhost.nl

Servergegevens:
Type account: POP3
Server voor inkomende e-mail: mail.justhost.nl
Server voor uitgaande e-mail: mail.justhost.nl

Aanmeldingsgegevens:
Gebruikersnaam: support@justhost.nl
Wachtwoord: Ticket1234

Meer instellingen:
tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’:
Zet een vinkje bij ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’ en kies voor ‘Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail’
tabblad ‘Geavanceerd’:
Inkomende e-mail (POP3): 110
De instelling ‘Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)’ hoort uit te staan
Uitgaande e-mail (SMTP): 25 of 587 (bij Ziggo klanten is gebruik van 25 niet mogelijk)

Sla alle instellingen op en gebruik ‘Accountinstellingen testen’ om te controleren of alle instellingen juist zijn.

Veel voorkomende problemen:
Inkomende e-mail werkt niet:

 • Controleer of je gebruikersnaam bij ‘Aanmeldingsgegevens’ juist is (moet het volledig e-mailadres zijn);
 • Controleer je wachtwoord: als je niet zeker bent van je wachtwoord, login op DirectAdmin en stel het wachtwoord voor het betreffende e-mailadres opnieuw in. Stel dit wachtwoord daarna ook in bij de ‘Aanmeldingsgegevens’ in Outlook;
 • Controleer bij ‘Meer instellingen – tabblad geavanceerd’ of de poort voor inkomende e-mail op 110 staat.

Uitgaande -e-mail werkt niet:

 • Controleer de instellingen voor de uitgaande e-mailserver zoals hierboven beschreven;
 • Probeer de uitgaande e-mailserver van je adsl- of kabelprovider en probeer te verzenden, met of zonder vinkje bij ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist’;
 • Raadpleeg je internetprovider voor hulp.
]]>
https://www.justhost.nl/instellen-email-in-outlook/feed/ 2
Domeinkapers https://www.justhost.nl/domeinkapers/ https://www.justhost.nl/domeinkapers/#respond Fri, 22 Apr 2011 08:59:00 +0000 http://www.justhost.nl/domeinkapers/ Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

Sinds enige tijd ontvangen wij van klanten signalen dat zij brieven ontvangen van het bedrijf “Domain renewal group”.  Dit bedrijf stuurt willekeurige domeinnaamhouders een Engelse brief waarin zij aangeven dat je moet verlengen bij “Domain renewal group”, omdat anders je domein en website verloren gaan.

Deze brief ziet eruit als een factuur, maar is het niet! De bijbehorende antwoordkaart vraagt om je creditcard gegevens. Sta deze nooit af aan bedrijven die je niet kent of waaraan je geen betaling wilt verrichten.

Ga nooit in op dit soort brieven en neem zo nodig contact met ons op wanneer je twijfelt aan de echtheid van correspondentie met betrekking tot je domein(en).

]]>
https://www.justhost.nl/domeinkapers/feed/ 0
Bescherm je website tegen hacks! https://www.justhost.nl/bescherm-je-website-tegen-hacks/ https://www.justhost.nl/bescherm-je-website-tegen-hacks/#respond Wed, 09 Feb 2011 09:43:00 +0000 http://www.justhost.nl/bescherm-je-website-tegen-hackers/ Just Host - beveiliging]]> Just Host - beveiliging

Deze week was één van onze klanten de klos; website gehacked. De hacker heeft een kier gevonden om binnen te dringen en het lek misbruikt om grote hoeveelheden spam te versturen. In dit geval betrof het een Joomla! website en de historie laat zien dat deze software helaas ‘goed scoort’ als het gaat om hacks.

Uiteraard hebben we meerdere backups achter de hand, in de meeste gevallen ook backups van voor de hack. Maar met het terugzetten van een “schone” backup ben je er nog niet. Je zult moeten nagaan hoe het heeft kunnen gebeuren, welke bestanden onbetrouwbaar zijn en hoe je hacks in de toekomst kunt voorkomen.

Hieronder geven we een aantal tips die de kans op hacks aanzienlijk verkleinen. We beperken ons tot tips met betrekking tot open source systemen als Joomla!, Magento, WordPress en vergelijkbare software.

 • Software updates voorzien meestal niet alleen in nieuwe features, maar bevatten ook bug fixes en beveiligingsupdates. Het up to date houden van je versie is belangrijk, installeer updates zo snel mogelijk;
 • Er zijn veel extensies / plugins in omloop, vele daarvan zijn gratis. Kies je extensies zorgvuldig. Als je niet zeker bent van de kwaliteit van een extensie, vraag een deskundige ernaar te kijken voordat je installeert;
 • Zorg ervoor dat je extensies compatible zijn met de basissoftware, dat wil zeggen dat de extensie ten opzichte van de basissoftware niet is verouderd;
 • Vermijd het gebruik van een default gebruikersnaam zoals ‘admin’, kies een eigen gebruikersnaam voor je beheerdersaccount(s);
 • Maak gebruik van sterke wachtwoorden;
 • Problemen met een update of weet je niet goed hoe een update moet worden uitgevoerd met behulp van Installatron? Neem contact met ons op. We helpen je graag, tenslotte zijn wij ook gebaat bij veilige accounts!

De meeste klanten die bij ons gebruik maken van open source systemen hebben de installatie uitgevoerd door gebruik te maken van Installatron. Installatron verstuurt een e-mail notificatie naar de gebruiker zodra een software update beschikbaar is. Wacht niet te lang met een update en vraag ons om hulp als je er geen raad mee weet. Stuur ons een bericht met daarin je domein(en) waar het om gaat en wij voeren de update voor je uit.

Vragen of opmerkingen? Neem even contact op met support!

]]>
https://www.justhost.nl/bescherm-je-website-tegen-hacks/feed/ 0
Nieuwe domein extensie .co https://www.justhost.nl/nieuwe-domein-extensie-co/ https://www.justhost.nl/nieuwe-domein-extensie-co/#respond Mon, 26 Jul 2010 16:01:00 +0000 http://www.justhost.nl/nieuwe-domein-extensie-co/ Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

Per heden is het mogelijk een .co domein bij ons te registreren. Het tarief voor een .co domein is 30,50 euro per jaar.

Deze domeinextensie is interessant als alternatief voor .com. Oorspronkelijk is .co de extensie voor Colombia, maar aangezien de populariteit groot is doordat veel .com domeinen al vergeven zijn, beschouwen zoekmachines de .co als ‘global’, wat wil zeggen dat je .co goed kunt gebruiken voor websites voor wereldwijde doelgroep.

]]>
https://www.justhost.nl/nieuwe-domein-extensie-co/feed/ 0
Wanneer kan ik een .xxx domein registreren? https://www.justhost.nl/wanneer-kan-ik-een-xxx-domein-registreren/ https://www.justhost.nl/wanneer-kan-ik-een-xxx-domein-registreren/#respond Fri, 25 Jun 2010 17:59:00 +0000 http://www.justhost.nl/wanneer-kan-ik-een-xxx-domein-registreren/ Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

Na het nieuws eerder vandaag dat de ICANN akkoord is met de .xxx extensie voor adult websites is de volgende vraag; wanneer kunnen domeinen met de .xxx extensie geregistreerd worden?

Officieel hebben we daar nog geen informatie over ontvangen, zodra we hier meer over weten zullen we dit per omgaande in deze nieuwsrubriek melden!

]]>
https://www.justhost.nl/wanneer-kan-ik-een-xxx-domein-registreren/feed/ 0
Icann geeft goedkeuring aan .xxx-domein voor pornosites https://www.justhost.nl/icann-geeft-goedkeuring-aan-xxx-domein-voor-pornosites/ https://www.justhost.nl/icann-geeft-goedkeuring-aan-xxx-domein-voor-pornosites/#respond Fri, 25 Jun 2010 15:20:00 +0000 http://www.justhost.nl/icann-geeft-goedkeuring-aan-xxx-domein-voor-pornosites/ Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

De Icann heeft na drie eerdere afwijzingen zijn goedkeuring gegeven aan een .xxx-domein, waarvan pornosites gebruik kunnen maken. De organisatie geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij de eerdere weigeringen om het domein toe te staan.

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers heeft vrijdag tijdens een conferentie in Brussel zijn fiat gegeven aan een .xxx-domein. Het besluit betekent vooral een overwinning voor het bedrijf ICM Registry, dat zich al jaren voor het pornodomein inzet.

“Onze pogingen over een periode van zes jaar om een webadres te maken waarop online adultentertainment kan worden ondergebracht zal weldra resultaat opleveren. Het besluit komt na een onafhankelijk onderzoek met als uitkomst dat de eerdere besluiten van de Icann fout waren”, maakt ICM Registry in een verklaring bekend.
Volgens het bedrijf kunnen de eerste .xxx-domeinnamen begin 2011 al online komen. Er zouden al 110.000 reserveringen voor een .xxx-domeinnaam zijn en ICM Registry verwacht dat dit aantal snel zal stijgen nu het groen licht heeft gekregen.

De Icann gaf in Brussel toe dat er fouten waren gemaakt bij het afwijzen van de aanvraag van ICM Registry. De weigering zou “niet consistent met het toepassen van neutraal, objectief en rechtvaardig beleid” zijn geweest. De Icann gaf destijds als belangrijke reden aan dat het bang was om te worden gezien als een organisatie die de content van de sites zou moeten controleren en zou moeten bepalen of iets pornografisch is of niet, maar algemeen wordt aangenomen dat vooral druk van de politiek en conservatieve organisaties tot de afwijzingen hebben geleid. In 2005 werd zelfs al eens groen licht gegeven, maar toen werd de Icann door de regering Bush teruggefloten.

Ook nu gaven sommige Icann-leden aan moeite te hebben met het besluit tot goedkeuring, maar dat ICM alle vereiste stappen om een nieuw top-level-domein aan te vragen nu eenmaal had doorlopen. ICM Registry zegt zich te gaan inspannen om het gemakkelijk te maken voor filtersystemen om pornosites met een .xxx-extensie te filteren, zodat internetters niet meer ongewenst met de pagina’s in aanraking komen.

Critici denken echter dat het grootste deel van de porno-industrie zal vasthouden aan .com en helemaal niet op .xxx zal overstappen.

Bron: tweakers.net

]]>
https://www.justhost.nl/icann-geeft-goedkeuring-aan-xxx-domein-voor-pornosites/feed/ 0
Domeinkapers slaan slaatje uit vliegtuigramp https://www.justhost.nl/domeinkapers-slaan-slaatje-uit-vliegtuigramp/ https://www.justhost.nl/domeinkapers-slaan-slaatje-uit-vliegtuigramp/#respond Thu, 13 May 2010 11:12:00 +0000 http://www.justhost.nl/domeinkapers-slaan-slaatje-uit-vliegtuigramp/ Just Host domeinregistratie]]> Just Host domeinregistratie

Het is niet te geloven, er zijn domeinkapers druk in de weer geweest om een slaatje te slaan uit de vliegtuigramp in Tripoli. Nog maar net is bekend dat de enige overlevende de 9-jarige Ruben van Assouw is, of er zijn al domeinen met zijn naam geregistreerd waarna een website online is gezet met reclamelinkjes

Helaas gebeurt het vaker dat namen en trefwoorden die relateren aan een ramp als domein worden geclaimd om daar vervolgens geld uit te genereren door de website vol te zetten met reclame.

Geld verdienen aan rampenleed. Wat ons betreft zou daar een block op mogen staan en als webhostingbedrijf zouden zulke “klanten” niet welkom moeten zijn!

Met opzet geven we geen voorbeelden van dergelijke domeinen, we willen niet bijdragen aan deze misselijke vorm van inkomsten genereren.

]]>
https://www.justhost.nl/domeinkapers-slaan-slaatje-uit-vliegtuigramp/feed/ 0
Onbeperkte opslag en dataverkeer? https://www.justhost.nl/onbeperkte-opslag-en-dataverkeer/ https://www.justhost.nl/onbeperkte-opslag-en-dataverkeer/#respond Tue, 23 Feb 2010 09:41:00 +0000 http://www.justhost.nl/onbeperkte-opslag-en-dataverkeer/ Just Host - webhosting]]> Just Host - webhosting

Dat is het lokkertje waar veel webhosting bedrijven mee komen. Je kunt je afvragen hoeveel waarde je moet hechten aan de gesuggereerde kwaliteit van zo’n hostingbedrijf. Want…onbeperkt dataverkeer bestaat immers niet. Het maximale aanbod aan dataverkeer is afhankelijk van de hoeveelheid die door het hostingbedrijf is ingekocht. De ene klant zal meer dataverkeer hebben dan de andere, en binnen een groep klanten kan aan de ene klant meer worden geboden als andere klanten minder verbruiken, maar dan nog is het totale verbruik niet onbeperkt. Op moment dat het totale verbruik boven de ingekochte capaciteit van de aanbieder komt zal deze toch extra capaciteit moeten inkopen, en dat kost uiteraard geld dat zal moeten worden doorbelast aan de klant. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de opslagruimte.

Dus als een hostingbedrijf onbeperkt of ongelimiteerd dataverkeer en/of opslagruimte aanbiedt, kijk dan kritisch naar de kleine lettertjes of neem contact met ze op om te vragen wat ze met onbeperkt bedoelen, hoeveel dat in de praktijk maximaal kan zijn. Dat voorkomt een vervelende verrassing op je factuur achteraf.

Los van de kreet onbeperkt wordt ook wel gewerkt volgens de “fair use policy”. Daarmee wordt bedoeld dat geen extra kosten in rekening worden gebracht zolang het binnen de grenzen van “redelijk gebruik” blijft. Maar…wat is dan redelijk? Redelijk gebruik is een relatief begrip en het kan dan ook geen kwaad om bij de aanbieder te informeren wat volgens hen “redelijk” is. Kan de aanbieder hier geen duidelijkheid over verschaffen? Zoek een hostingbedrijf dat wel glashelder kan aangeven hoe zij omgaan met dataverkeer- en opslaglimieten.

En dan, de kosten voor dataverkeer overschrijding. De meeste hostingbedrijven brengen extra kosten in rekening op moment dat je dataverkeer limiet wordt overschreden. Het is dan ook belangrijk vooraf zo goed mogelijk in te schatten hoeveel dataverkeer je website zal gaan genereren. En, niet onbelangrijk, hoe het hostingbedrijf omgaat met overschrijding. Wordt je website bij een overschrijding direct geblokkeerd of krijg je voldoende tijd om over te stappen op een ruimer pakket? Vergelijk ook de tarieven voor dataverkeer overschrijding. Het laatste waar je op zit te wachten is de situatie dat je website eruit ligt of dat je een fors bedrag moet bijbetalen.

Tot slot het verschijnsel “veel voor weinig”. Er zijn nogal wat hostingpakketten in de aanbieding die veel opslag en dataverkeer bieden voor (relatief) weinig geld. Om een voorbeeld te geven zou je voor 5Gb opslag en 80Gb dataverkeer per maand “maar” 50 euro per jaar kunnen betalen. Dat klinkt leuk maar zo voordelig is dat niet. Als je weet dat de gemiddelde niet-CMS site nog geen 5Mb ruimte in beslag neemt en je met een CMS systeem als Magento of Joomla! toch flink je best moet doen om aan de 250Mb opslagruimte te komen, dan wordt dit wel duidelijk. Je gaat dan uiteraard geen 50 euro per jaar betalen als je voor de helft van het geld een pakket kunt krijgen dat past bij je website. Een extreem groot pakket is alleen interessant als je meerdere forse websites binnen één account wilt gaan draaien. Dat moet dan ook maar net kunnen, voorwaarde is dan wel dat je ook meerdere domeinen binnen één pakket mag hosten.

Just Host is voor elk hostingpakket duidelijk over de dataverkeer limieten, en bij structurele overschrijding wordt een voorstel gedaan voor een groter pakket. Voor deze upgrade betaal je alleen het meerdere bij.

]]>
https://www.justhost.nl/onbeperkte-opslag-en-dataverkeer/feed/ 0