Topmenu
TwitterRssFacebook
Hoofdmenu

Nieuws

Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag

Geplaatst door op 23 nov 2015 in Actueel | 1 reactie

Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag

24 november: Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag

Jaarlijks op 24 november is het de Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag.
Serieus? Ja serieus.
Is dat niet wat overdreven? Nee helaas niet.
Ik zie doorlopend de consequenties van onveilige wachtwoorden. En die gevolgen kunnen GROOT zijn.

Wat gebeurt er in de praktijk?

Vergelijk het met sloten en sleutels. Stel dat je voor je huis, je auto, fiets, scooter, brievenbus, kantoor, voordeur van familie, schuur en garage, en allerlei andere zaken hetzelfde slot gebruikt. En daarvoor heb je dus maar 1 sleutel nodig. Lekker makkelijk toch? Geen onhandzame sleutelbos maar gewoon 1 sleutel. Gemak dient de mens.

Maar…

Op een dag wordt die sleutel gejat, of je verliest hem.

Je. Begrijpt. Het.
Probleem. Paniek!

Dit wil je niet. Zeker niet online.

Wat dan wel?

Sterke wachtwoorden en niet voor elke dienst of website hetzelfde wachtwoord. Tips voor sterke wachtwoorden vind je op de website wachtwoordbewust.

Hoe ga ik die allemaal onthouden?

Het meest gebruikte excuus dat ik hoor over gebruik van veel verschillende wachtwoorden en/of sterke wachtwoorden is:
“Die kan ik toch allemaal niet onthouden?”
En ja, ik zie ook mensen hun wachtwoorden opslaan in een tekstdocument of Word. Maar wat als je laptop of computer gestolen wordt?

Hoe wij dat doen?

We maken hier gebruik van een wachtwoord-manager: dat is een digitaal sleutelkastje. Het programma heeft 1 master wachtwoord, en als je dat hebt ingevoerd heb je toegang tot al je andere wachtwoorden. Ga je naar je loginscherm van bijvoorbeeld WordPress, dan ‘vul’ je de logingegevens vanuit dat programma met 1 druk op de knop. Ideaal.

Weet je wat: kijk zelf maar hoe handig het werkt, wij gebruiken 1Password, beschikbaar voor Mac, Windows, iOS en Android:

Need I say more?

Eenieder moet voor zich bepalen hoe hij of zij omgaat met wachtwoorden. Maar onderschat de risico’s niet. En waarom moeilijk (onveilig) doen als het makkelijk kan?

We gaan hier in ieder geval op een veilige manier om met alle wachtwoorden die we krijgen toegestuurd van accounts en websites van klanten. Die wachtwoorden zijn veilig opgeborgen in de digitale kluis en blijven niet achter op laptops of vaste computers, ook niet in de mail.

Meer lezen?

Meer over dit onderwerp? Ga naar Wachtwoord Bewust, veel informatie waaronder suggesties voor andere wachtwoord managers.

iPhone app maken van je WordPress blog!

Geplaatst door op 20 nov 2015 in Actueel | 0 reacties

iPhone app maken van je WordPress blog!

WordPress & App?

Zoals we allemaal weten wordt alles steeds meer mobiel. ICT’ers moedigen hun gebruikers steeds meer aan om gebruik te maken van een mobiele app naast hun website. Vele populaire websites zoals bijvoorbeeld de New York Times, CNN, etc, hebben hun eigen mobiele apps voor verschillende mobiele versies. Inmiddels hebben al veel andere WordPress blogs hun eigen iPhone-app gelanceerd. (meer…)

Phishing mails in omloop

Geplaatst door op 17 nov 2015 in Actueel | 0 reacties

Phishing mails in omloop

LET OP! Er zijn phishing mails in omloop, die verstuurd worden vanuit de registries ENOM en PSI-USA. Deze waarschuwen ervoor dat ze al meerdere keren contact hebben geprobeerd te krijgen over misbruik van de domeinnaam en dat ze, bij uitblijven van gepaste actie, over zullen gaan tot blokkade van de domeinnaam.

Het gaat hier om een phishing e-mail, waar je NIET op moet reageren en überhaupt geen actie op hoeft te ondernemen.  Voor meer informatie, zie de volgende links van ENOM en PSI-USA zelf:

http://www.enom.com/kb/kb/kb_2000-phishing-alert.htm en InternetX blog

Deze e-mail wijzigt niets aan de status van de domeinnaam. Deze blijft in je bezit, wordt niet geblokkeerd of opgeheven (tenzij je een opzegging hebt aangevraagd natuurlijk).

Mocht je twijfelen of vragen hebben, horen we dat natuurlijk graag.

Storing 16 november vroeg in de ochtend

Geplaatst door op 16 nov 2015 in Actueel | 0 reacties

Storing 16 november vroeg in de ochtend

Vroege vogels hebben vanmorgen gemerkt dat er korte tijd een storing is geweest op het netwerk, dus op alle servers. Om precies te zijn van +/- 06:00u tot +/- 07:00u, exacte tijdstippen kunnen verschillen per server.

De oorzaak was één van de core routers in het datacentrum die was uitgevallen. Rond 07:00u was dat hersteld en waren de servers weer up & running. Aansluitend is verder gewerkt aan het stabiliseren van het netwerk. Alles draait nu al weer enige uren stabiel.

Wijziging mailservers KPN

Geplaatst door op 16 nov 2015 in Actueel | 0 reacties

Wijziging mailservers KPN

KPN heeft een wijziging gemaakt in hun mailservers, waardoor het niet meer mogelijk is om de KPN SMTP server te gebruiken voor uitgaande mail. Je kunt via je eigen hosting wel e-mail versturen. Mocht je problemen ondervinden met uitgaande e-mail omdat je steeds gebruik hebt gemaakt van de uitgaande mailserver van KPN, gebruik dan de volgende instellingen in je e-mail programma:

Gebruik voor uitgaande mail server (SMTP) : mail.jedomeinnaam.nl
Authenticatie : Ja, ( of indien aanwezig “gebruik dezelfde instellingen als voor ontvangen” aanvinken.)
SSL en TLS uitschakelen of op automatisch instellen ( beveiliging “geen”).
Stel voor uitgaande mail poort 587 in.

Heb je vragen of krijg je de uitgaande mail niet aan de praat? Neem even contact op, dan lopen we je instellingen samen na tot alles weer goed werkt.