Topmenu
TwitterRssFacebook
Hoofdmenu

Nieuws

Afscherming persoonsgegevens domeinnamen

Geplaatst door op 30 Jan 2016 in Actueel | 0 reacties

Afscherming persoonsgegevens domeinnamen

Met ingang van 1 maart 2016 wordt de weergave van persoonsgegevens bij het opvragen van de whois gegevens van .nl domeinen bij de SIDN verder ingeperkt.

Wat is SIDN?

sidn logoDe SIDN is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Deze stichting beheert alle .nl domeinen die worden geregistreerd. Op de website van SIDN is het mogelijk een domeinnaam te controleren op beschikbaarheid en bovendien na te gaan wie de houder is van de betreffende domeinnaam. Hierbij worden de namen weergeven van de houder (de eigenaar), het administratieve contact (meestal ook de houder) en het technische contact (meestal de host). (meer…)

Prijsverhoging .be domein

Geplaatst door op 06 Jan 2016 in Actueel | 0 reacties

Prijsverhoging .be domein

Onlangs heeft de .be registry de prijs voor domeinnamen met de .be extensie verhoogd. De reden van de verhoging is, zoals men zelf aangeeft, de hogere kosten die zijn gemoeid met het onderhoud van de systemen en beveiliging van online platforms.

Door de scherpe marges die Just Host hanteert, zijn wij helaas genoodzaakt deze prijsverhoging voor het .be domein ook aan onze klanten door te berekenen. De prijsverhoging is als volgt:

Huidig tarief per jaar: 5,00 euro

Tarief per 6 januari 2016: 6,00 euro

Voor domeinnamen die op of voor 5 januari 2016 voor een jaar zijn verlengd zijn nog belast met 5 euro/jaar.

Sinterklaas Actie 2015

Geplaatst door op 01 Dec 2015 in Actueel | 13 reacties

Sinterklaas Actie 2015

Sinterklaas Actie 2015: win een hostingpakket & domeinnaam!

Lees hieronder hoe je mee kunt doen.

Uitleg

Sinds begin 2015 maken we gebruik van Patchman, een tool die helpt om accounts te beschermen tegen hacks en malware. In het beheerpanel van Patchman kunnen we onder andere zien welk deel van de gehoste websites up-to-date is.

Zoals je in bijgaande afbeelding kunt zien is het grootste deel van alle websites up-to-date. Deze afbeelding is een screenshot van deze week, waarin de bijbehorende percentages zijn verborgen. (meer…)

Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag

Geplaatst door op 23 Nov 2015 in Actueel | 1 reactie

Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag

24 november: Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag

Jaarlijks op 24 november is het de Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag.
Serieus? Ja serieus.
Is dat niet wat overdreven? Nee helaas niet.
Ik zie doorlopend de consequenties van onveilige wachtwoorden. En die gevolgen kunnen GROOT zijn.

Wat gebeurt er in de praktijk?

Vergelijk het met sloten en sleutels. Stel dat je voor je huis, je auto, fiets, scooter, brievenbus, kantoor, voordeur van familie, schuur en garage, en allerlei andere zaken hetzelfde slot gebruikt. En daarvoor heb je dus maar 1 sleutel nodig. Lekker makkelijk toch? Geen onhandzame sleutelbos maar gewoon 1 sleutel. Gemak dient de mens.

Maar…

Op een dag wordt die sleutel gejat, of je verliest hem.

Je. Begrijpt. Het.
Probleem. Paniek!

Dit wil je niet. Zeker niet online.

Wat dan wel?

Sterke wachtwoorden en niet voor elke dienst of website hetzelfde wachtwoord. Tips voor sterke wachtwoorden vind je op de website wachtwoordbewust.

Hoe ga ik die allemaal onthouden?

Het meest gebruikte excuus dat ik hoor over gebruik van veel verschillende wachtwoorden en/of sterke wachtwoorden is:
“Die kan ik toch allemaal niet onthouden?”
En ja, ik zie ook mensen hun wachtwoorden opslaan in een tekstdocument of Word. Maar wat als je laptop of computer gestolen wordt?

Hoe wij dat doen?

We maken hier gebruik van een wachtwoord-manager: dat is een digitaal sleutelkastje. Het programma heeft 1 master wachtwoord, en als je dat hebt ingevoerd heb je toegang tot al je andere wachtwoorden. Ga je naar je loginscherm van bijvoorbeeld WordPress, dan ‘vul’ je de logingegevens vanuit dat programma met 1 druk op de knop. Ideaal.

Weet je wat: kijk zelf maar hoe handig het werkt, wij gebruiken 1Password, beschikbaar voor Mac, Windows, iOS en Android:

Need I say more?

Eenieder moet voor zich bepalen hoe hij of zij omgaat met wachtwoorden. Maar onderschat de risico’s niet. En waarom moeilijk (onveilig) doen als het makkelijk kan?

We gaan hier in ieder geval op een veilige manier om met alle wachtwoorden die we krijgen toegestuurd van accounts en websites van klanten. Die wachtwoorden zijn veilig opgeborgen in de digitale kluis en blijven niet achter op laptops of vaste computers, ook niet in de mail.

Meer lezen?

Meer over dit onderwerp? Ga naar Wachtwoord Bewust, veel informatie waaronder suggesties voor andere wachtwoord managers.

iPhone app maken van je WordPress blog!

Geplaatst door op 20 Nov 2015 in Actueel | 0 reacties

iPhone app maken van je WordPress blog!

WordPress & App?

Zoals we allemaal weten wordt alles steeds meer mobiel. ICT’ers moedigen hun gebruikers steeds meer aan om gebruik te maken van een mobiele app naast hun website. Vele populaire websites zoals bijvoorbeeld de New York Times, CNN, etc, hebben hun eigen mobiele apps voor verschillende mobiele versies. Inmiddels hebben al veel andere WordPress blogs hun eigen iPhone-app gelanceerd. (meer…)