Topmenu
TwitterRssFacebook
Hoofdmenu

Nieuws

Jullie voorkomen toch zeker dat ik gehackt word?!

Geplaatst door op 29 jun 2015 in Actueel | 0 reacties

Jullie voorkomen toch zeker dat ik gehackt word?!

Zijn jullie servers goed beveiligd?

Je host bij ons één of meer websites. En de kans is groot dat je je website(s) in WordPress hebt gemaakt. Zo’n 90% van de websites die hier draaien zijn namelijk in WordPress gemaakt.

Je verwacht van ons dat wij goed zorgen voor de servers waarop alle websites en e-mailadressen staan. En terecht. Dan doen we ook. De belangrijkste ‘zorg’ met betrekking tot beveiliging is:

  • Lees- en schrijfrechten worden automatisch geregeld, je hoeft dus geen mappen of bestanden handmatig andere ‘permissies’ te geven. Dat voorkomt dat gebruikers zelf gaan ‘rommelen’ aan dit soort instellingen, met alle risico’s van dien.
  • Op alle servers draait een zogenaamde ‘Brute Force Monitor’. Als kwaadwillenden met onjuiste logingegevens proberen een website of mailadres of server binnen te komen, dan wordt zo’n ongewenste bezoeker geblokkeerd. En dat kan ook een nadeel hebben: ook legitieme gebruikers worden soms ongewild geblokkeerd en na overleg weer gedeblokkeerd.
  • De servers zijn voorzien van Patchman. We hebben eerder uitgelegd wat Patchman is en wat het betekent als je een e-mail ontvangt van Patchman.

(meer…)

Hoe voorkom je dat je hostingopslag volraakt?

Geplaatst door op 24 mei 2015 in Actueel | 2 reacties

Hoe voorkom je dat je hostingopslag volraakt?

Bij Just Host krijgen we vaak vragen over de hostingopslag. Deze vragen kunnen variëren van “Ik krijg geen mail meer binnen” tot “Ik kan geen plaatjes meer uploaden in mijn blog”. De reden is dan dat de schijfruimte van je hostingpakket vol zit. Dit kun je voorkomen met een simpele plugin die je plaatjes verkleint bij het uploaden en ook de al aanwezige plaatjes verkleint. Met dit stappenplan maak je weer ruimte op je hostingpakket. (meer…)

Softwarelekken geconstateerd op pakket

Geplaatst door op 23 apr 2015 in Actueel | 0 reacties

Softwarelekken geconstateerd op pakket

Veel gebruikers hebben een e-mail ontvangen vanuit Patchman met het onderwerp ‘Softwarelekken geconstateerd op pakket [accountnaam]’. Hieronder een toelichting en wat je ermee kunt.

Waarom ontvang ik deze e-mail?

Onlangs zijn kwetsbaarheden ontdekt in WordPress en plugins. Dat zijn ‘gaten’ die kwaadwillenden de mogelijkheid geven je website te hacken, simpel gezegd. Inmiddels zijn deze gaten gedicht in nieuwere versies / updates. Het is dus van groot belang dat je je WordPress- en pluginversies bijwerkt. (meer…)

Extra beveiliging: Patchman

Geplaatst door op 17 apr 2015 in Actueel | 0 reacties

Extra beveiliging: Patchman

Website hacks
Zoals je vast uit andere bronnen hebt vernomen worden er regelmatig websites gehackt. Dat kan vervelende gevolgen hebben: behalve de gehackte website(s) zijn soms ook andere (niet getroffen) gebruikers op dezelfde server de dupe, omdat de hack een blacklist van de server tot gevolg kan hebben. Gedurende een aantal uren zijn er dan problemen met de uitgaande mail. (meer…)

Paasactie! Just Host geeft 5 hostingpakketten weg

Geplaatst door op 25 mrt 2015 in Actueel | 26 reacties

Paasactie! Just Host geeft 5 hostingpakketten weg

Just Host heeft een nieuwe paasactie dit jaar! Als je raadt hoeveel paaseitjes er in de pot op de foto zitten, dan kun je een domein met MEDIUM hostingpakket winnen voor een jaar. We geven in totaal 5 pakketten weg aan degenen die het dichtst in de buurt zitten van het werkelijke aantal!

Wat moet je doen?

Laat onder deze blogpost een reactie achter waarin je aangeeft hoeveel paaseitjes er volgens jou in de pot zitten. Als je op een ander medium (twitter, facebook) reageert dan hier onder deze blogpost, dan telt dat niet mee. We moeten streng zijn.

(meer…)