Topmenu
TwitterRssFacebook
Hoofdmenu

Nieuws

Spam vanaf eigen domein?

Geplaatst door op 24 Mrt 2016 in Actueel | 0 reacties

Spam vanaf eigen domein?

Spam vanaf eigen domein?

Sinds begin maart 2016 komt bij veel e-mailaccounts spam binnen die lijkt te zijn verzonden vanaf het eigen domein. In de mail zit een (kwaadaardig) .zip bestand.

De e-mail die wordt ontvangen eindigt op het eigen domein, wat er voor het @-teken staat is willekeurig: bestaande namen maar ook namen die niet bestaan, onbekende ‘eigen’ mailadressen dus.

Hoe komt dat?

Spammers worden steeds slimmer, dat is altijd al zo geweest. En daar lopen de spamfilters achteraan: die houden ook steeds meer tegen. Maar de spam die nu wordt verstuurd is een lastige: het SPF-record wordt genegeerd.

Het SPF record is een DNS-record, een instelling in je domein, die zegt: als e-mail wordt verzonden vanaf mijn eigen hostingserver en vanaf mijn eigen SMTP server, dan is de e-mail geen spam. Je kunt je voorstellen als deze ‘check’ achterwege blijft dat alles dan wordt doorgelaten. Erg vervelend.

Wat kan ik tegen deze spam doen?

Om de spam te minimaliseren is ons advies om in ieder geval (al is het maar tijdelijk) geen gebruik te maken van een ‘catch all’ adres. Verder wordt afgeraden op je eigen domein te ‘whitelisten’ in Spamassassin, de spamfilter in DirectAdmin.

Andere maatregelen?

Op dit moment hebben we nog geen 100% oplossing voor het ontvangen van deze spam. We hebben geprobeerd om de Spamassassin ‘learn’ functie in te zetten. Daarbij hebben we spamberichten ‘aangemeld’ in het systeem van Spamassassin om duidelijk te maken dat Spamassassin deze e-mails moet ‘leren als spam te zien’. Dit heeft niet het gewenste resultaat gehad.

Op dit moment testen we een andere spamfilter op een proefaccount om na te gaan of deze filter betere resultaten boekt dan Spamassassin. Naar verwachting is over 1-2 weken bekend wat de resultaten zijn.

Is het resultaat substantieel beter dan in Spamassassin dan gaan we de nieuwe spamfilter als aparte (betaalde) dienst aanbieden. Biedt het geen oplossing dan gaan we op zoek naar alternatieven.

Totdat er alternatieve oplossingen zijn zit er niks anders op dan de betreffende spam te verwijderen.

Pas op: nepfacturen .NL Domein Host

Geplaatst door op 15 Mrt 2016 in Actueel | 0 reacties

Pas op: nepfacturen .NL Domein Host

Je kunt er niet vaak genoeg voor waarschuwen, dus dat doen we bij deze.

Er worden de laatste dagen weer volop facturen verstuurd door NL Domein Host. Het onderwerp van de e-mail waarin de factuur als PDF wordt meegestuurd luidt:  Domeinregistratie 2016 / 2017

Hier een voorbeeld van zo’n factuur.

Heb je een dergelijke factuur ontvangen? Doe daar melding van bij Fraudehelpdesk.

Voor diensten die je bij ons hebt lopen ontvang je nooit facturen van derden. Heb je twijfels over ontvangen e-mails en/of facturen? Stuur het bericht aan ons door zodat we kunnen checken of het in orde is. Geen enkele moeite.

 

Paasactie! Just Host geeft 5 hostingpakketten weg!

Geplaatst door op 15 Mrt 2016 in Actueel | 31 reacties

Paasactie! Just Host geeft 5 hostingpakketten weg!

Paasactie

Just Host heeft weer een paasactie dit jaar! Als je raadt hoeveel paassnoepjes er in de pot op de foto zitten, dan kun je een domein met MEDIUM hostingpakket winnen voor de periode van een jaar. We geven in totaal 5 pakketten weg aan degenen die het dichtst in de buurt zitten van het werkelijke aantal! Doe mee, reageer vóór 27 maart 2016 en maak kans!

Wat moet je doen?

Laat onder deze blogpost een reactie achter waarin je aangeeft hoeveel paassnoepjes er volgens jou in de pot zitten. Als je op een ander medium (Twitter, Facebook) reageert dan hier onder deze blogpost, dan telt dat niet mee. We moeten streng zijn.

(meer…)

Validatiefouten in Contact Form 7 oplossen

Geplaatst door op 02 Mrt 2016 in Actueel | 2 reacties

Validatiefouten in Contact Form 7 oplossen

Contact Form 7, een contactformulier plugin van WordPress, heeft sinds de laatste nieuwe update naar versie 4.4 een nieuwe feature ingebouwd: contactformulier validatie. Door middel van deze validatie kun je ervoor zorgen dat reacties via dit formulier keurig in je inbox belanden. Hoe moet je eventuele validatiefouten oplossen? We helpen je op weg.

(meer…)

Nieuwe extensie beschikbaar: .love domein

Geplaatst door op 15 Feb 2016 in Actueel | 0 reacties

Nieuwe extensie beschikbaar: .love domein

Per heden hebben we de .love domein extensie toegevoegd aan het beschikbare rijtje domeinnaam extensies.

Het tarief is 27,50 euro exclusief BTW per jaar.

In de domeinzoeker kun je .love domeinen bekijken op beschikbaarheid.